ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Για Mediterranean Fish Tartare στην Μ.Βρετανία!

Είναι να μην μάθω πως κάτι γίνεται στην πόλη, πρώτη τρέχω. Ιδίως σε μία πόλη που δεν γίνονται και πάρα πολλά… Όταν όμως ο Executive chef της Μεγάλης Βρετανίας, Αστέριος Κουστούδης, δημιουργεί ένα ξεχωριστό menu με απολαυστικά ταρτάρ από ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με άρωμα Μεσογείου, τότε ξέρεις εκ των προτέρων πως η βραδιά θα είναι μαγική. Στο ομορφότερο μπαλκόνι της Αθήνας, με τους δύο πιο αγαπημένους μου ανθρώπους στον κόσμο.


Χθες βράδυ, την πρώτη Δευτέρα που η Ελμίνα δεν είχε σχολείο. Ένα δείπνο για τρεις, σε μία βραδιά που δεν θα μας ένοιαζε τι ώρα είναι, τι υποχρεώσεις έχουμε αύριο… Μία βραδιά αφιερωμένη στην σχολική χρονιά που αφήσαμε πίσω μας και στις καλοκαιρινές διακοπές που έχουμε μπροστά μας…

Ο ταλαντούχος και αγαπημένος Αστέριος Κουστούδης, είναι ο Executive Chef του εστιατορίου GB Roof Garden, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, έχει ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες, στην άριστη τεχνική και με τελικό στόχο το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Καθόμαστε στο τραπέζι μας να απολαύσουμε τα ποτά μας, ένα Virgin Daiquiri για την Ελμίνα, ένα Dry Martini για τον Νικόλα και μία Μαργαρίτα για εμένα. Η απρόσκοπτη θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και της Βουλής, είναι πραγματικά μαγευτική…

Όσο και να απολαμβλανω αυτή την θέα δεν την χορταίνω ποτέ… Η ματιά μου τρέχει στη μοναδική Ακρόπολη, την αρχοντική Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, τον καταπράσινο Λόφο του Λυκαβηττού…

Εκτός από τον κλασικό και βραβευμένο κατάλογο του GB Roof Garden, ο Αστέριος Κουστούδης ετοίμασε ένα Mediterranean Fish Tartare menu, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο νόστιμα ψάρια και αρώματα της Μεσογείου…

Το δείπνο μας ξεκινάει με τα τέσσερα ταρτάρ του μενού, με το Ταρτάρ από μπαρμπούνι, πιπεριές Φλωρίνης κονφί, κουκουνάρι, σταφίδες και κάππαρη. Με το Ταρτάρ από Αιγαιοπελαγίτικο λαυράκι, αυγοτάραχο, σιρόπι ψητής τομάτας και μαρμελάδα ελιάς. Το ταρτάρ από πέστροφα Ορχομενού, σάλτσα αρακά, γάλα καρύδας και σορμπέ μοσχολέμονο-τζίντζερ. Και το Ταρτάρ καραβίδας με εξωτικά φρούτα, κροκέτα καβούρι και κρέμα τυριού.

Κάντε μου την χάρη και ελάτε ο-πωσ-δή-πο-τε να δοκιμάσετε αυτά τα τέσσερα συγκλονιστικά Ταρτάρ από τα χέρια του βραβευμένου με αστέρι Michelin, σεφ! Ο Νικόλας (που ευκολάκι δεν τον λες) δήλωσε -σχεδόν συγκινημένος- πως ήταν το καλύτερο δείπνο της χρονιάς!

Trout tartar from Orchomenos, green pea sauce, coconut milk and lime-ginger sorbet!

Lagoustine Tartare with exotic fruits, crab croquette with cream cheese…

O sommelier ξέρει ακριβώς ποιο κρασί ταιριάζει απόλυτα με το συγκεκριμένο μενού

Η βραδιά μας συνεχίζει με Γαρίδες Ταμπουλέ και Τόνο, καθώς και Ψητά Χτένια…

Η Ελμίνα δοκιμάζει το εξαιρετικό αυτό μενού με όλες τις αισθήσεις της… Πρώτα μυρίζει όλα αυτά τα υπέροχα αρώματα, δοκιμάζει μικρές μπουκίτσες που ο Νικόλας απολαμβάνει να της εξηγεί αναλυτικά, εντυπωσιάζεται με  τα χρώματα από τα ολόφρεσκα λαχανικά. Ένα γλυκό του Arnaud Larher το ακούμπησε κιόλας, ήθελε να νιώσει την υφή της κρέμας του στα δάχτυλα της…

Η Γαρίδα με τον Τόνο

Και το ψητό καλαμάρι…

…Με το μελάνι της σουπιάς!

Η Ελμίνα μας τραβάει και αυτή με την σειρά της φωτογραφίες… Ένα φιλί για τον χειμώνα που αφήσαμε πίσω μας, για το καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας…

Το δείπνο μας συνεχίζεται με ένα συγκλονιστικό Λαυράκι κονφί με τρούφα…

…Ενώ κάθε πιάτο που έρχεται είναι νοστιμότερο από το προηγούμενο!

Αλλάζουμε κρασί για το κυρίως πιάτο…

Ένα αρνάκι που στα χέρια του Αστέριου Κουστούδη κατάφερε να είναι νοστιμότερο και από το αντίστοιχο που είχα απολαύσει λίγες εβδομάδες πριν, στο επίσης βραβευμένο με Αστέρι Michelin, La Ribaudiere, στο Cognac της Γαλλίας… Έστω κι αν τότε είχα πει πως ήταν το καλύτερο Αρνάκι που είχα δοκιμάσει ποτέ στην ζωή μου. Δεν είχα δοκιμάσει ακόμη του Κουστούδη…

Τώρα, την σκυτάλη από τον Αστέριο Κουστούδη παίρνει ο multi awarded French Pastry Chef Arnaud Larher, με αυτό το L’Emotion….

Το Τιραμισού…

Και το ήδη talk-of-the-town, Tartre Citron!

Ένα “must” για την πόλη αυτό το καλοκαίρι…

Μαγική βραδιά…

Θα σας συμβούλευα να πάτε σήμερα κιόλας -αν και είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε τραπέζι- που είναι η μεγαλύτερη ημέρα όλου του χρόνου!

Καλό Καλοκαίρι! xxx

error: Content is protected !!