ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γενέθλιο Δείπνο στο σπίτι: Αν είναι να το κάνεις, κάντο με τους καλύτερους!

Ναι, μαζί με τα γενέθλια μου, συνήθως ανοίγει επίσημα και η σεζόν που ξεκινάμε τα καλέσματα σπίτι μας. Μιας και η τραπεζαρία μας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει και να φιλοξενήσει όλους όσους θέλουμε, εκεί, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, μαζί με τον Νικόλα -κάποιες φορές και με την Ελμίνα- εγκαινιάζουμε με όλη μας την αγάπη και τον ενθουσιασμό την περίοδο που ανοίγουμε το σπίτι μας, και υποδεχόμαστε άλλες φορές μικρές, και άλλες μεγαλύτερες παρέες φίλων. Παρέες αγαπημένες που ομορφαίνουν την ζωή μας, ζεσταίνουν με την παρουσία τους τους μεγάλους χειμώνες μας, ενώ δροσίζουν με τα γέλια τους, τα ανέμελα καλοκαίρια μας.
Για αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, φροντίζουμε να μην επαναλαμβανόμαστε (εκτός κι αν μας το ζητάνε ?-lol-!).
Άλλες φορές -τις περισσότερες- μπαίνω στην κουζίνα και εμπνεόμενη από την σύνθεση της παρέας, δημιουργώ ολόκληρα μενού για αυτούς. Άλλες, παίρνει την κατάσταση ο Νικόλας στα χέρια του -στην κυριολεξία- και μαγειρεύει με τέτοια επιτυχία -την Αθηναϊκή του και το Virginia Ham του δεν τα φτάνει κανείς- που δεν φεύγει κανείς από το σπίτι μας χωρίς ταπεράκι. Άλλες φορές πάλι, φτιάχνουμε ένα βελούδινο Vitello Tonnato για να ακολουθήσει μία απλή fresh pasta, που φτιάχνεται στην στιγμή, και το dress code είναι “Αυστηρά φόρμες”!
Και άλλες, αυτές με τις πιο formal διαθέσεις, εμπιστευόμαστε την επιτυχία της βραδιάς, σε κάποιον chef. Κάποιες από αυτές τις βραδιές, τις έχω μοιραστεί μαζί μας μέσα από αυτές εδώ τις σελίδες.
Μία από αυτές, μία από τις κορυφαίες θα τολμούσα να πω, ήταν και αυτή που διοργάνωσα μαζί το Amaryllis Catering, την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τα γενέθλια μου, στο σπίτι μου.

Follow me…

H επιλογή του Amarillys για την επίτευξη όλων όσων ήθελα και ονειρευόμουν για το συγκεκριμένο δείπνο, αλλά και της Λίλλυς Γαλλή για να συντονίσει from scratch όλες τις εργασίες για την απόλυτη επιτυχία της βραδιάς, δεν ήταν τυχαία. Τίποτα τυχαίο άλλωστε δεν εγγυάται την απόλυτη επιτυχία.
Ονειρευόμουν να συνεργαστώ μαζί της για ένα δείπνο σπίτι μου, από τότε που πρώτο ανέδειξα ένα Garden Party που είχε διοργανώσει και ήταν σαν να είχε ξεπεταχτεί από Pinterest σκηνικό, αλλά και από το Cocktail Party που με είχε προσκαλέσει η Λίλλυ σπίτι της. Και τα δύο τα είχα ζηλέψει πολύ. Θα ήθελα να είμαι η υπερήφανη οικοδέσποινα τους. Σε εντελώς διαφορετικό ύφος, μα με κοινό παρονομαστή την υψηλή αισθητική.
“Για το δικό σου birthday dinner θα αντλήσουμε έμπνευση από το φθινόπωρο!” μου λέει με ενθουσιασμό στην πρώτη μας συνάντηση, για να συζητήσουμε για την συγκεκριμένη βραδιά. “Θα τιμήσουμε τον γενέθλιο μήνα σου, μέσα από τις γεύσεις του, τα αρώματα και τα χρώματα του!” κατέληξε τόσο σίγουρη για όλα όσα θα διευθετούσε για το συγκεκριμένο δείπνο, που ήταν αδύνατο να της αρνηθείς. Και γιατί άλλωστε; Αν θέλεις να αναθέσεις σε μία από τις καλύτερες εταιρίες την διοργάνωση μίας βραδιάς στον χώρο σου, εμπιστεύσου τους, και άσε τους να κάνουν όσο καλύτερα ξέρουν την δουλειά τους. Και η Λίλλυ, την ξέρει πολύ καλά.

H Λίλλυ Γαλλή, συντονίζει όλες τις παραμέτρους της βραδιάς. Από την επίσκεψη της στην ιχθυόσκαλα την ίδια ημέρα στις 5 το πρωί για να ελέγξει και  να παραλάβει προσωπικά τα ψάρια του δείπνου, έως το Art de la Table!

Αν θέλεις να αναθέσεις σε μία από τις καλύτερες εταιρίες την διοργάνωση μίας βραδιάς στον χώρο σου, εμπιστεύσου τους, και άσε τους να κάνουν όσο καλύτερα ξέρουν την δουλειά τους. Και η Λίλλυ, την ξέρει πολύ καλά.

Το πρωί των γενεθλίων μου, καταφτάνει στο σπίτι μας ο chef που συνεργάζεται με το Amaryllis, ο Θεόδωρος Σταμούλης, για να κάνει στην κουζίνα μας όλη την προετοιμασία του. Σε λίγο θα έρθει και η sous chef, η υπέροχη Ιωάννα.
Τα ψάρια έχουν ήδη παραγγελθεί από μέρες στον προμηθευτή της Λίλλυς, από την ίδια, η οποία επισκέφθηκε την ιχθυόσκαλα την ίδια ημέρα στις 5 το πρωί για να τα ελέγξει και  να τα παραλάβει προσωπικά . “Αν η συναγρίδα δεν με ικανοποιούσε, το “plan B” ήταν να πάρω ροφό, ευτυχώς όμως το ψάρι είναι καταπληκτικό!” με ενημερώνει στο τηλέφωνο.

Με τον Θεόδωρο Σταμούλη και την sous chef, στην κουζίνα του σπιτιού μου

Το μενού που έχουμε καταλήξει από κοινού με την Λίλλυ και τον Chef είναι:

✔Σεβίτσε ξιφία με βινεγκρέτ παντζάρι.
✔Ριζότο τόνου σε κρούστα σουσαμιού με τσιπς ρόκας.
✔Συναγρίδα σε σως μέντας με baby πατάτα, και φλορέτες κουνουπιδιού.
✔Torta Gianduja. Η γενέθλια τούρτα μου είναι το μόνο πιάτο που δεν έκανε ο chef αλλά η pastry chef του Αμαρυλλίς, και την οποία θα σας συνιστούσα την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Amaryllis στην Κηφισιά για τον καφέ σας, να την παραγγείλετε οπωσδήποτε!!!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό, από μία ξεκούραστη οικοδέσποινα, η οποία απολαμβάνει στο έπακρο την βραδιά και τους καλεσμένους της, χωρίς άγχος, αλλά και με την απόλυτη πεποίθηση και γνώση πως money wise, από το να αγόραζε και ετοίμαζε η ίδια όλο το δείπνο, είναι πάνω κάτω τα ίδια! Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί και φθηνότερα!

“Το concept είναι να έχουν οι καλεσμένοι σου την εμπειρία ενός δείπνου στη φύση χωρίς να αφήσουν το κομψό σου σαλόνι – να φέρουμε το φθινόπωρο μέσα και να απολαύσετε ένα δείπνο με όλες σας τις αισθήσεις” μου λέει τώρα η Λίλλυ καθώς στήνει το υπέροχο φθινοπωρινό σκηνικό της, σε κάθε γωνία του σπιτιού μου. Από την εξώπορτα που υπέροχες εντυπωσιακές καλαθούνες με φθινοπωρινά λουλούδια και φρούτα θα υποδέχονται τους καλεσμένους μου, και αλλά και τα κεριά που θα σιγοκαίνε τα αρώματα του δάσους, έως το μεγάλο τραπέζι με τα φθινοπωρινά φύλλα.

Η Λίλλυ έχει χρησιμοποιήσει για την συγκεκριμένη βραδιά ποτήρια από κρύσταλλο Βοημίας Marquis και μαχαιροπήρουνα σε ροζ χρυσό, από το Verona Events. Γενικά, αν θέλετε να αλλάζετε κάθε φορά το σκηνικό σας για τους καλεσμένους σας, το Amaryllis φροντίζει και σας εξασφαλίζει τα πάντα, από τους καλύτερους επαγγελματίες που συνεργάζεται.

Τα place cards γράφτηκαν από την καλλιγράφο Λένα Σεπτέμβρη! “Η Λένα Σεπτέμβρη είναι εικαστικός- καλλιγράφος!” μου λέει η Λίλλυ καθώς σκηνοθετούμε μαζί το καλύτερο seating arrangement για τους 14 καλεσμένους της βραδιάς.

Πετσέτες από γαλλικό λινό, ήρθαν αεροπορικώς κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη από το κατάστημα Maison Du Linge, για το σημερινό μου δείπνο! Σχεδόν κλαίω από χαρά μόλις μου τις δείχνει η Λίλλυ!

Το catering του Αμαρυλλίς θέλει να δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο experience για τους καλεσμένους, όχι μόνο να προσφέρει ποιοτικό φαγητό.
“Για αυτό άλλωστε και δίνουμε έμφαση και στο wine – pairing, ώστε οι υφές και οι γεύσεις των κρασιών και των φαγητών να συνομιλούν μεταξύ τους…” μου λέει, καθώς τώρα η Ιώ, η sommelier, ελέγχει για άλλη μία φορά τις ετικέτες που έχει επιλέξει, φροντίζοντας συγχρόνως την θερμοκρασία των κρασιών.

Η οινολόγος τσεκάρει τα μπουκάλια με το κρασί και φροντίζει τη σωστή θερμοκρασία

Οργασμός προετοιμασιών τόσο στην κουζίνα όσο και στην τραπεζαρία, όμως συγχρόνως όλα γίνονται με μία γλύκα και μία ηρεμία, που μόνο οι σωστοί επαγγελματίες μπορούν να σου χαρίσουν…

Thank you Lilly!!! ♥

Την ίδια ώρα στην κουζίνα…

Torta Gianduja, η γενέθλια τούρτα μου!

Chef και Sous Chef σε πυρετώδεις προετοιμασίες λίγη ώρα πριν το δείπνο

Μικρές πολυτέλειες που αξίζει να χαρίζουμε στον εαυτό μας. Τουλάχιστον σε κάποιες ιδιαίτερες επετείους, σαν την σημερινή.

Η Λίλλυ συντονίζει στην εντέλεια την sommelier και όλα όσα πρέπει να ενημερώσει τον άνθρωπο που θα σερβίρει στην σημερινή βραδιά, η οποία πλέον διαδραματίζεται εξολοκλήρου στην υπέροχη τραπεζαρία, που έχει στηθεί για να φιλοξενήσει 14 καλεσμένους…

Οι συζητήσεις γύρω από το τραπέζι κυλούν με κέφι, ο σερβιτόρος του Αμαρυλλίς σερβίρει αθόρυβα το ένα πιάτο μετά το άλλο, η Ιώ παρουσιάζει το κρασί που έχει επιλέξει για κάθε πιάτο και φροντίζει τα ποτήρια μας να είναι γεμάτα κι εμείς πλήρεις από όλα όσα μας επιφύλαξε το service που επέλεξα για την σημερινή βραδιά. Αυτό του Amaryllis catering.

Αν σας άρεσε η βραδιά των γενεθλίων μου και πιστεύετε πως η Λίλλυ και το Αμαρυλλίς μπορούν να σας βοηθήσουν να διοργανώσετε και τις δικές σας χαρές, δεν έχετε παρά να την πάρετε τηλέφωνο στο 21 0623 3769 και να συντονίσετε να πιείτε έναν καφέ μαζί της. Αυτά που θα σας προτείνει, θα σας εκπλήξουν! ??

error: Content is protected !!