Gastronomic Experience: From Farm to Fork!

12/06/2015 • GO

Υπάρχουν κάποια “συνηθισμένα” μου που επαναλαμβάνονται κάθε εποχή που τους αναλογεί, και που αυτή η επανάληψη τους συνθέτει το μαγικό χαλί όλων των αγαπημένων μου. Ένα από αυτά, είναι η υποδοχή του Ιουνίου στο ατμοσφαιρικό σκηνικό της πιο εστέτ πισίνας της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στο Malabar στην αγκαλιά του Margi House.

MALABAR GENIKI

Και η ρουτίνα μας η ίδια κάθε χρόνο. Θα πω στον Νικόλα πως θέλω να πάμε να προλάβουμε το ηλιοβασίλεμα στο Malabar, θα μου γκρινιάξει πως είναι μακριά αλλά θα μου κάνει -μουτρωμένος- το χατήρι, στην διαδρομή προς Βουλιαγμένη θα λέμε όλα όσα δεν θα προλαβαίναμε να πούμε, μόλις φτάσουμε θα παραγγείλουμε το πρώτο cocktail με gin, grapefruit, orange zest και βασιλικό, θα αφήσουμε την Αθήνα -και τα μούτρα- πίσω μας, και θα περάσουμε άλλη μία αξέχαστη βραδιά. Όπως όλες τις βραδιές που σου προσφέρει αυτή η μαγική κρυψώνα του ομορφότερου προαστίου της Μεσογείου, της Βουλιαγμένης…

Follow me…

Δίπλα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό της πιο διάσημης πισίνας της Αθηναικής Ριβιέρας, το Malabar restaurant ανοίγει τις πόρτες του στις 28 Μαΐου και για ένα ακόμα καλοκαίρι  μας  καλεί  να απολαύσουμε μία αξέχαστη εμπειρία γεύσης  με φετινή καινοτομία τις αγνές πρώτες ύλες που προσφέρει απλόχερα η φάρμα του The Margi.

Δίπλα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό της πιο διάσημης πισίνας της Αθηναικής Ριβιέρας, το Malabar restaurant ανοίγει τις πόρτες του, και για ένα ακόμα καλοκαίρι μας καλεί να απολαύσουμε μία αξέχαστη εμπειρία γεύσης με φετινή καινοτομία τις αγνές πρώτες ύλες που προσφέρει απλόχερα η φάρμα του The Margi.

Φοράω την τελευταία μου απόκτηση από την Συλλογή της Ειρήνης Παπαδοπούλου και της One & Οnly, και απολαμβάνω το υπέροχο, ελαφρύ cocktail μου με gin, grapefruit, orange zest και βασιλικό, με βάση τα υλικά από τη φάρμα του The Margi

Φοράω την τελευταία μου απόκτηση από την Συλλογή της Ειρήνης Παπαδοπούλου και της One & Οnly, και απολαμβάνω το υπέροχο, ελαφρύ cocktail μου με gin, grapefruit, orange zest και βασιλικό, με βάση τα υλικά από τη φάρμα του The Margi

Άλλο ένα υπέροχο καλοκαίρι ξεκινά! Φοράω το αγαπημένο μου little black dress από την Συλλογή των See You Klio και τις αγαπημένες μου πλατφόρμες από την Grecian Chick. Cheers!

Άλλο ένα υπέροχο καλοκαίρι ξεκινά! Φοράω little black dress από την Συλλογή των See You Klio και τις αγαπημένες μου πλατφόρμες από την Grecian Chick. Cheers!

Ένα βραχιόλι επιλεγμένο από την Calliope Καρβούνη, και άλλο ένα από την Φαίη Λεούση και την  ‪#‎SadhanaJewelry‬ ‪# Love them!!!

Ένα βραχιόλι επιλεγμένο από την Calliope Καρβούνη, και άλλο ένα από την Φαίη Λεούση και την ‪#‎SadhanaJewelry‬ ‪# Love them!!!

Mε την Τόνια Φάντη, αγαπημένη φίλη μας, και συνεργάτης της Βανέσσας Γερουλάνου. Για άλλη μία φορά, φοράω Vanile on the Rock earrings...

Mε την Τόνια Φάντη, αγαπημένη φίλη μας, και συνεργάτης της Βανέσσας Γερουλάνου. Για άλλη μία φορά, φοράω Vanile on the Rock earrings…

Καθόμαστε στο τραπέζι μας. Βάζα με λεβάντες και φωτισμός από την πισίνα...

Καθόμαστε στο τραπέζι μας. Βάζα με λεβάντες και φωτισμός από την πισίνα…

Σημείο αναφοράς, η νέα «άφιξη» της φετινής σεζόν, το Margi Gastronomy , ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, εντός του εστιατορίου, όπου ο σεφ απογειώνει τη μαγειρική του  τέχνη και ετοιμάζει τα πιο ξεχωριστά gourmet πιάτα , που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Μάλιστα και φέτος το καλοκαίρι, τα βράδια της Τρίτης αποκτούν  χρώμα και γεύση καθώς επιστρέφουν οι  Laid Back Tuesdays, που περιλαμβάνουν 3 μοναδικά  μεσογειακά πιάτα σε ένα ειδικό μενού , στην τιμή των 25 ευρώ !

Σημείο αναφοράς, η νέα «άφιξη» της φετινής σεζόν, το Margi Gastronomy , ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, εντός του εστιατορίου, όπου ο σεφ απογειώνει τη μαγειρική του τέχνη και ετοιμάζει τα πιο ξεχωριστά gourmet πιάτα , που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Μάλιστα και φέτος το καλοκαίρι, τα βράδια της Τρίτης αποκτούν  χρώμα και γεύση καθώς επιστρέφουν οι Laid Back Tuesdays, που περιλαμβάνουν 3 μοναδικά  μεσογειακά πιάτα σε ένα ειδικό μενού , στην τιμή των 25 ευρώ !

Στο  Malabar restaurant ο ταλαντούχος executive chef Παναγιώτης Γιακαλής, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα όπως, σολωμό με μπρόκολο ποσέ-τριμμένο αυγοτάραχο και σάλτσα Hollandaise με τομάτα , κριθαρότο με σπαράγγια, jamon bellota και flakes παρμεζάνας αλλά και mousse σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganage χρησιμοποιώντας στα περισσότερα πιάτα, τα θρεπτικά και φρέσκα προϊόντα της φάρμας του The Margi όπως εποχικά λαχανικά, οπωροκηπευτικά αλλά και αυγά ελευθέρας βοσκής.

Στο Malabar restaurant ο ταλαντούχος executive chef Παναγιώτης Γιακαλής, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα όπως, σολωμό με μπρόκολο ποσέ-τριμμένο αυγοτάραχο και σάλτσα Hollandaise με τομάτα , κριθαρότο με σπαράγγια, jamon bellota και flakes παρμεζάνας αλλά και mousse σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganage χρησιμοποιώντας στα περισσότερα πιάτα, τα θρεπτικά και φρέσκα προϊόντα της φάρμας του The Margi όπως εποχικά λαχανικά, οπωροκηπευτικά αλλά και αυγά ελευθέρας βοσκής.

 

Σαλάτα Φάρμας με παντζάρι μαριναρισμένο σε γιαούρτι και λευκό ξύδι βαλσάμικο με μανούρι, μέλι και καρύδια...

Σαλάτα Φάρμας με παντζάρι μαριναρισμένο σε γιαούρτι και λευκό ξύδι βαλσάμικο με μανούρι, μέλι και καρύδια…

Vitello Tonnato με entrecote μόσχου...Ο Νικόλας επιμένει πως κανείς δεν κάνει καλύτερο Vittelo Tonnatto από εμένα... Ο Παναγιώτης Γιακαλής κάνει!

Vitello Tonnato με entrecote μόσχου…Ο Νικόλας επιμένει πως κανείς δεν κάνει καλύτερο Vittelo Tonnato από εμένα… Ο Παναγιώτης Γιακαλής κάνει!

Ζυμαρικό γεμιστό με σπανάκι, μανιτάρια και saute γαρίδα Αμβρακικού!

Ζυμαρικό γεμιστό με σπανάκι, μανιτάρια και saute γαρίδα Αμβρακικού!

Malabar Gastronomy!

Malabar Gastronomy!

Λαυράκι με κρούστα λιαστής ντομάτας και αγκινάρες από τη Φάρμα του Margi σε ζωμό από μάραθο!

Λαυράκι με κρούστα λιαστής ντομάτας και αγκινάρες από τη Φάρμα του Margi σε ζωμό από μάραθο!

Μαγεία...

Μαγεία…

Με το Μαρινάκι, την Μαρίνα Κουταρέλη. Love her!

Με το Μαρινάκι, την Μαρίνα Κουταρέλη. Love her!

Άρης Καβατζίκης, Τζοβάνα Βλαχάβα, Μαρίνα Κουταρέλη

Άρης Καβατζίκης, Τζοβάνα Βλαχάβα, Μαρίνα Κουταρέλη

Στέλιος Καφαντάρης, Μαρίνα Κουταρέλη

Στέλιος Καφαντάρης, Μαρίνα Κουταρέλη

Σοκολάτα....

Σοκολάτα….

Μousse σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganache...

Μousse σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganache…

Συνοδεύεται με την απαραίτητη grapa...

Συνοδεύεται με την απαραίτητη παγωμένη grapa…

Φεύγοντας, κάπου εκεί στις 2 το πρωί, το Margi μας προσφέρει μυρωδικά από την Φάρμα. Εγώ διαλέγω Θρούμπι και βασιλικό...

Φεύγοντας, κάπου εκεί στις 2 το πρωί, το Margi μας προσφέρει μυρωδικά από την Φάρμα. Εγώ διαλέγω Θρούμπι και βασιλικό…

Σήμερα, και τα έχω φυτέψει ήδη στο χώμα της βεράντας μου….xxx

One Response to Gastronomic Experience: From Farm to Fork!

  1. ELENI TETOU says:

    Φαιη μου,μηπως θα μπορουσες να μου στειλεις τη συνταγη του vitello tonato;Θα ηθελα πολυ να τη δοκιμασω με φιλους το σκ……σ’ ευχαριστω πολυ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons