ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

FNL Best Restaurant Awards ’17: Ο θεσμός, η βραδιά της απονομής & οι διακριθέντες!

Ήμασταν όλοι εκεί. Η γαστρονομική σκηνή της χώρας. Οι φανατικoί αναγνώστες του FNL. Οι foodies. Η παρέα.
Σε μια λαμπερή τελετή, στο Ecali Club, όπου απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα FNL Best Restaurant Awards για τη χρονιά που μόλις κατέβασε την αυλαία της. 113 εστιατόρια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ήπειρο και Θεσσαλία βραβεύτηκαν με αστέρια, ενώ απονεμήθηκαν και 15 μεγάλα βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες.
Σε αυτή τη δεύτερη χρονιά τους τα FNL Best Restaurant Awards κατάφεραν να δώσουν ξεκάθαρα το στίγμα της νέας εποχής στην αξιολόγηση της ελληνικής εστιατορικής σκηνής. Έδειξαν την δυναμική της αγοράς καθώς και τα αντανακλαστικά τους καθώς συνολικά 19 εστιατόρια έχασαν αστέρι, 31 κέρδισαν, ενώ από στις 15 κατηγορίες των μεγάλων βραβείων μόνο 4 νικητές ήταν ίδιοι με το 2016. Τα βραβεία πέτυχαν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και αξιολόγηση των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας, και τη δημιουργία ενός αξιόπιστου και σύγχρονου οδηγού εστιατορίων, που αφουγκράζεται και απαντά στα ερωτήματα του κοινού. Ο έντυπος οδηγός FNL The Guide, Restaurants 2018, με όλα τα βραβευμένα εστιατόρια, θα πωλείται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, ενώ το περιεχόμενο του είναι διαθέσιμο και online, σε ειδικό section του FNL.
Εμπνευστής και δημιουργός των βραβείων είναι το κορυφαίο portal γαστρονομίας & ευζωίας, FNL (The Food and Leisure Guide), με κριτές μια εξαιρετική ομάδα κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και life style influencers.

Το βράδυ της Δευτέρας στην ειδική τέντα που είχε στηθεί για την μεγάλη βραδιά των FNL Best Restaurant Awards ’17

Αρης Βεζενές, Πάνος Δεληγιάννης CEO & Founding partner FNL Guide

Σπύρος Μάγρας, Εύη Φέτση associate editor FNL Guide, Χρήστος Γραμματίδης

Αυγερία Σταπάκη chef Pricipote Mykonos, Γιώργος Παπαγεωργίου ιδιοκτήτης Pricipote Mykonos

Νία Αβδέλη , Εκτορας Μποτρίνι Chef Patron των εστιατορίων ETRUSCO στην Κέρκυρα και BOTTRINI’S στην Αθήνα.

Ιάσονας Δεληγιάννης, Εύη Φέτση, Βέρα Γράψα

Μαριάντα Πιερίδη

Στάθης Χριστίδης, Στέλλα Βουγιουκλάκη, Αντώνης Μαυράκης, Ιάσονας Δεληγιάννης, Βέρα Γράψα και Φρύνη Γκόγια

Νικόλας Λιάπης, Γεωργία Δώδου

Άντα Ηλιοπούλου, Φώτης Τσιμέλας

O Χάρης Ντάβλας από το γραφείο Davlas & Partners που διοργάνωσε άψογα τη βραδιά, Τζόση Βιντζηλαίου PR Manager AMVYX

Την λαμπερή βραδιά παρουσίασε ο Μύρωνας Στρατής συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Μιχάλη Κατσαρό, Μανόλο Βέγκα Σόσα και Βαγγέλη Κοτζαμπάση, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ένα απολαυστικό Food Party.

Στιγμιότυπο από την βράβευση

Την λαμπερή βραδιά παρουσίασε ο Μύρωνας Στρατής

Το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς παρέδωσε ο Χρίστος Φίλιος στην εκπρόσωπο του Κώστα Σπηλιάδη από το Milos Estiatorio

Η Εύη Φέτση παρουσίασε τα Αστέρια της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας και κέρδισε όλες τις εντυπώσεις με το χιούμορ και την άνεση της. Στο χειροκρότημα, όλοι συμφωνήσαμε πως του χρόνου πρέπει να είναι η κεντρική παρουσιάστρια των FNL Best Restaurant Awards!

Θάλεια Τσιχλάκη, Φώτης Βαλλάτος, Βάνια Σκαλτσά

Πάνος Δεληγιάννης

O Απόστολος Τραστέλης απέσπασε το βραβείο Διεθνούς Υψηλής Γαστρονομίας για το εστιατόριο ΣΠΟΝΔΗ.

Τέσσερα food corners στήθηκαν σε ολόκληρο το Ecali Club, το καθένα με την επιμέλεια ενός βραβευμένου σεφ. Συγκεκριμένα, o Γιώργος Στυλιανουδάκης από το Kensho επιμελήθηκε τον μπουφέ της Moet & Chandon, ο Θάνος Στασινός από το Nikkei συνδύασε τις δημιουργίες του με το Macallan, o Γιώργος Παπακώστας του Burger Joint με την Kaiser, ενώ ο Σπύρος Αρτελάρης από το Scorpios δημιούργησε τα γλυκά που συνδυάστηκαν με τους καφέδες Microfarm Project της Coffee Island.

Εύη Φέτση, Πάνος Δεληγιάννης

Τέλος, το catering του Ecali Club και ο σεφ του Γιάννης Κεφαλληνός δημιούργησαν την υποδομή ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το πολύπλοκο γαστρονομικό εγχείρημα.

Άγγελος Περβανάς, Στέλλα & Σπύρος Μάγρας

Η Moet & Chandon έδωσε τον δικό της εορταστικό τόνο στην βραδιά

Νικόλας Κατσαρός

Τα μέλη της επιτροπής των βραβείων, είναι οι: Πάνος Δεληγιάννης, Θάλεια Τσιχλάκη, Πάνος Σταθόπουλος, Ντίνος Στεργίδης, Τάσος Μητσελής, Βασίλης Δημαράς, Φώτης Βαλλάτος, Φώτης Τσιμέλας, Γιάννης Δεβετζόγλου, Πέτρος Μπουροβίλης, Δημήτρης Παπαζυμούρης και Χρίστος Φίλιος.

Και κάποια στιγμιότυπα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του Fay’s Control…

TA ΒΡΑΒΕΙΑ:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: Σπονδή Αθήνα

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Alfredo`s, Θεσσαλονίκη
All Senses Gastronomy, Αθήνα
Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη
Premiere, Αθήνα

Τα εστιατόρια που κερδίζουν δύο αστέρια από την κατηγορία
CTC, Αθήνα
Funky Gourmet, Αθήνα
Patio, Αθήνα
Squirrel, Χαλκιδική
The Treehouse, Χαλκιδική

Τα εστιατόρια που κερδίζουν τρία αστέρια από την κατηγορία
Σπονδή, Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: Etrusco, Κέρκυρα

Τα εστιατόρια που κερδίζουν δύο αστέρια από την κατηγορία
Botrini`s, Αθήνα
Hytra, Αθήνα
Kensho Restaurant, Μύκονος
Selene, Σαντορίνη
Τα εστιατόρια που κερδίζουν τρία αστέρια από την κατηγορία
Etrusco, Κέρκυρα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Ντομάτα, Χαλκιδική

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Αθήρι, Αθήνα
Ambrosia, Θεσσαλονίκη
Anthos, Σαντορίνη
Black Rock, Σαντορίνη
Bubo Fine Dining, Χαλκιδική
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο
Cookoovaya, Αθήνα
Domaine Sigalas, Σαντορίνη
Idol, Σαντορίνη
Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη
Κοντοσώρος, Ξινό Νερό
M-Eating, Μύκονος
Reeza, Μύκονος
Thria, Θεσσαλονίκη
Τα εστιατόρια που κερδίζουν δύο αστέρια από την κατηγορία
Aleria, Αθήνα
Ντομάτα, Χαλκιδική
Santoro, Σαντορίνη
Tudor Hall, Αθήνα
Varoulko Seaside, Αθήνα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Θωμάς, Σκλήθρο Φλώρινας

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Γιουβετσάκια, Αθήνα
Θωμάς (Ο), Σκλήθρο Φλώρινας
Κληματαριά (του Μπέλλου), Κέρκυρα
Μαγικές Κατσαρόλες, Αθήνα
Μάνη Μάνη, Αθήνα
Μαριγούλα, Χαλκιδική
Μεζέν, Βόλος
Μπουκαδούρα, Χαλκιδική
Πλατεία της Ανθούλας, Χαλκιδική
Selene Mez e& Wine, Σαντορίνη
Σουσουράδα & Σγουρός Σκαντζόχοιρος, Χαλκιδική

MODERN BRASSERIE: Vezene, Αθήνα

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Catch, Σαντορίνη
Clochard, Θεσσαλονίκη
Duck Private Cheffing, Θεσσαλονίκη
Malabar, Αθήνα
Malconi’s, Αθήνα
Μανιτάρι, Θεσσαλονίκη
Nammos, Μύκονος
Οινοτόπι Καπνοτόπι, Θεσσαλονίκη
Οψοποιών Μαγγανείαι, Θεσσαλονίκη
Principote, Μύκονος
Scala Vinoteca, Αθήνα
Scorpios, Μύκονος
Τα εστιατόρια που κερδίζουν δύο αστέρια από την κατηγορία
Vezene, Αθήνα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ: Mama Fuga, Αθήνα

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Andromeda Restaurant, Χαλκιδική
Αρίστος, Κέρκυρα
Βενετσιάνικο Πηγάδι (Το), Κέρκυρα
Cabana, Χαλκιδική
Γευσοκράτορας, Πήλιο
GB Roof Garden, Αθήνα
Giacomo, Αθήνα
Κλαδί Ελιάς, Μεσορόπη Καβάλας
Mama Fuga, Αθήνα
Nolita, Αθήνα
Pomo D` Oro, Κέρκυρα

FUSION & ETHNIC ΚΟΥΖΙΝΑ: Ovac, Σαντορίνη

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Gaku, Αθήνα
Izakaya, Αθήνα
Jackie O` Beach, Μύκονος
Ling Ling Hakkasan, Μύκονος
Matsuhisa Athens, Αθήνα
Mylos, Σαντορίνη
Nikkei, Αθήνα
Nolan, Αθήνα
Τα εστιατόρια που κερδίζουν δύο αστέρια από την κατηγορία
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος
Mr. Pug, Μύκονος
Ovac, Σαντορίνη
Sushimou, Αθήνα

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ: Dry & Raw by Drakoulis, Αθήνα

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Base Grill, Αθήνα
Dome Real Cuisine, Θεσσαλονίκη
Dry & Raw by Drakoulis, Αθήνα
Κρητικός, Αθήνα
Telemachos Art Grill, Αθήνα
Telemachos Athens, Αθήνα

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΨΑΡΙ: Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Αλέξης, Χαλκιδική
Δίχτυα, Σαντορίνη
Δουράμπεης, Αθήνα
Μαρίνα, Χαλκιδική
Milos Estiatorio, Αθήνα
Μούργα, Θεσσαλονίκη
Τούλα, Κέρκυρα
Τραβόλτα, Αθήνα
Τριζόνι, Χαλκιδική
Ψαράκι (Το), Σαντορίνη
Τα εστιατόρια που κερδίζουν δύο αστέρια από την κατηγορία
Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη

STREET-FOOD RESTAURANTS: Mr. Pug’s Canteen

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Baba Ghanoush, Αθήνα
Burger Joint, Αθήνα
Feyrouz, Αθήνα
Food Mafia, Αθήνα
Guarantee, Αθήνα
Κώστας, Αθήνα
Margherita Pizza Artigianale, Αθήνα
Mr. Pug’s Canteen, Αθήνα
Pizza Posseli, Θεσσαλονίκη

NEWCOMERS: Fresco, Χαλκιδική

Τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι από την κατηγορία
Coyoacan, Αθήνα
Φάρμα Μπράλου Εστιατόριο
Φάρμα Μύκονος
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη
Τα εστιατόρια που κερδίζουν δύο αστέρια από την κατηγορία
Fresco, Χαλκιδική
Sense, Αθήνα

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΣΙΩΝ: Squirrel, Χαλκιδική

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕΦ: Πάνος Τσίκας, Selene, Σαντορίνη

MOST INFLUENTIAL CHEF: Άρης Βεζενές, Vezene

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Κώστας Σπηλιάδης, Milos Estiatorio

Φωτογραφίες: Studio Panoulis, Fay’s Control

error: Content is protected !!