Έτοιμο και το πατέ για το ψυγείο!

24/12/2014 • MAKE

Παραμονή Χριστουγέννων, σε μία ώρα πρέπει να είμαι όμορφη, ξεκούραστη, κεφάτη, ντυμένη με τα βελούδα μου να γιορτάσω την βραδιά, και αν και ήδη 8.30′ το βράδυ είμαι κουρασμένη, κουρέλι από τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, ντυμένη με τις φόρμες μου και φτιάχνω το πατέ για το αυριανό μας Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Έτοιμο! Μοιράζομαι την συνταγή μου μαζί σας γιατί όσες φορές -άπειρες- το έχω φτιάξει έχω ακούσει ύμνους για το ταλέντο μου στην κουζίνα, είναι πανεύκολο -αυτό δεν το λέμε παραέξω-, ενώ μπορείτε να το σερβίρετε είτε σε μεγάλο ασημένιο μπολ και να το συνοδέψετε με ζεστό ψωμί μαζί με τα τυριά και τα αλλαντικά σας είτε σε ατομικά μπολάκια μαζί με πράσινη σαλάτα. Ώρα παρασκευής, το πολύ δέκα λεπτά…

pate9

Υλικά:
400 γρμ συκωτάκια κοτόπουλο
1 πρέζα μπαχαρικών
150 γρμ βούτυρο & 50 γρμ επιπλέον για την επικάλυψη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Θυμάρι
Δύο κουταλιές της σούπας crème fresh

Εκτέλεση:

pate1

Σοτάρω σε λίγο βούτυρο τα συκωτάκια μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και το μείγμα μπαχαρικών.

pate2

 

Τα συκωτάκια θα είναι έτοιμα όταν θα έχουν πάρει χρώμα απ’ έξω αλλά μέσα θα είναι ροζ, όχι όμως ωμά.

pate3pate4

Μεταφέρω στο mixer και τα χτυπάω μέχρι να λιώσουν.

pate5

Προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με την crème fresh και χτυπάω μέχρι να γίνει κρέμα, όσο πιο λείο γίνεται.

pate6

Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.

pate7

Μοιράζω το πατέ σε μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ, λειαίνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι και αφού έχω λιώσει 50 γρμ βούτυρο σε ένα μπρίκι, το περιχύνω στο μπολ με το πατέ. Προσθέτω ένα κλωνάρι θυμάρι, και το βάζω στο ψυγείο…

pate8pate9pate10

Τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο, φτιάξτε το και για το δικό σας Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χρόνια πολλά! xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons