Ένα Υψηλής Γαστρονομίας Δείπνο, μία βραδιά-υπόδειγμα για να τιμήσεις τους προσκεκλημένους σου…

06/11/2014 • MAKE

Βράδυ Σαββάτου. Ο βοριάς έχει αγκαλιάσει για τα καλά τα βόρια προάστια της Αττικής, οι δρόμοι των οποίων μυρίζουν τζάκι, ξύλα, και όλα όσα ετοιμάζουν οι οικοδέσποινες για να υποδεχτούν τους καλεσμένους τους. Ο Χρίστος Φίλιος και η Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου μας υποδέχονται στην ζεστή τους Οικία στην Κηφισιά, για ένα Υψηλής Γαστρονομίας Δείπνο, για οκτώ άτομα, σε σκηνικό που τιμά την γιορτή της ημέρας, το Halloween. Μία βραδιά-υπόδειγμα του πως να τιμήσεις τους προσκεκλημένους σου…. Welcome !

12

Welcome: Antipasti (salumi al Barolo, Guanciale, Bellota, Culatelo)
Œufs de saumon sauvage Maison Petrossian, pain allumette, crème épaisse
Flûte de Champagne – Grande Dame

3

 

Αλλαντικά Barolo, Guanciale, Bellota, Culatelo…
Αυγά άγριου Σολωμού -χαβιάρι-Maison Petrossian-, ψωμί σε ράβδους, κρέμα γάλακτος
Ποτήρι Σαμπάνια, Grande Dame

3a

456menu

Entrées:
Velouté de poliron a’ la truffe d’automne au Guanciale caramélisé et biscuit de Grana Padano

7

Βελουτέ σούπα κολοκύθας με τρούφα φθινοπώρου, καραμελωμένο χοιρινό και μπισκότο παρμεζάνας

8Foie gras d’oie sur petit pain aux épices, truffe d’automne, sauce des fruits noirs et gelée de Champagne
Rieussec premier Grand au Santernes 2009 ou Riesling Robert Weil 2009 (Kiedrich Grafenberg)

9

Φουά γκρα χήνας σε ψωμάκι με μπαχαρικά, τρούφα φθινοπώρου, σάλτσα από μαύρα φρούτα και ζελέ σαμπάνιας
Κρασί (Rieussec premier Grand au Santernes 2009 ή Riesling Robert Weil 2009 (Kiedrich Grafenberg)

10

Principal:
Filet de bœuf à la croute de champignons de Paris et Felluccine maison à la truffe d’ Alba
Château Montrose Grand cru 1974 ou Château Mouton Rotchild 2003 Premier Grand cru

11
Μοσχαρίσιο φιλέτο με κρούστα από μανιτάρια Παρισιού και σπιτικά ζυμαρικά με τρούφα
Κρασί (Château Montrose Grand cru 1974 ή Château Mouton Rotchild 2003 Premier Grand cru)

12

Fromages et Dessert:

Plateau de fromages affines (Valençay, Mont d’ Or, Crollin Bleu d’Auvergne, Complé 12 mois) avec confitures maison (tomate, figues, grenade)
Crème vanille de Réunion aux fruits frais des bois

13

Plateau τυριών (Valençay, Mont d’ Or, Crollin Bleu d’Auvergne, Complé 12 mois) με σπιτική μαρμελάδα (ντομάτα, σύκο, ρόδι)
Κρέμα βανίλια με φρέσκα φρούτα του δάσους.

Όλα τα παραπάνω, ετοιμάστηκαν από τους οικοδεσπότες μας, και όχι από εταιρία catering…xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons