Δειπνώντας με τον Arnaud Bignon…Ναι, τον star chef που χάρισε το δεύτερο Michelin στην Σπονδή!

05/02/2015 • LIFESTYLE

Υπάρχουν οι βραδιές με ένα γαστρονομικό ενδιαφέρον. Μία που θυμάμαι εύκολα ήταν το Vintage Cigar Dinner στο Alexander’s Cigar Lounge, και ας έχει περάσει ένας χρόνος… Υπάρχουν οι βραδιές με γαστρονομικές εκπλήξεις. Σαν και αυτή στο Tudor Hall που επισφράγισε την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά”. Ακόμα θυμάμαι το Ταρτάρ από Λαβράκι και Αυγοτάραχο που συνοδεύτηκε από μία υπέροχη Veuve Clicquot La Grand Dame 2004…Υπάρχουν όμως και οι βραδιές, που δεν ξεχνάς ποτέ. Σπάνιες, αλλά υπάρχουν. Μία από αυτές ήταν η προχθεσινή. Το βράδυ της Τρίτης, όπου ο chef που χάρισε το δεύτερο Michelin στην Σπονδή, ο Arnaud Bignon, επέστρεψε για δύο μόλις βραδιές στην χώρα μας, αφιέρωσε και τις δύο στο βραβευμένο εστιατόριο, και την πρώτη από αυτές, το The Food & Leisure Guide, την διοργάνωσε για τους πενήντα επτά καλεσμένους του…Ναι, ήμουν μία από τους πενήντα επτά…

Και είχε ένα ολόγιομο φεγγάρι...

Και είχε ένα ολόγιομο φεγγάρι…

Είχα καιρό να πάω στην Σπονδή. Κάθε φορά που αντικρίζω όμως αυτό το πανέμορφο οίκημα και την δεντρόφυτη αυλή του στο νούμερο 5 της Πύρρωνος, νιώθω σαν την πρώτη φορά. Πόσο μάλλον το βράδυ της Τρίτης, που ακριβώς πάνω από αυτή την δεντρόφυτη αυλή είχε καρφωθεί ένα ολόγιομο φεγγάρι. Ακούγονται βιολιά! Νιώθω σαν πρωταγωνίστρια σε Χολιγουντιανή ταινία, και τσιμπιέμαι μπας και ξυπνήσω, ξυπνάω, τελικά είναι οι String Demos που υποδέχονται τους πενήντα επτά καλεσμένους της βραδιάς με την υπέροχη μουσική τους.

Οι String Demos μας υποδέχονται με τους ήχους των βιολιών...

Οι String Demos μας υποδέχονται με τους ήχους των βιολιών…

10968054_10152795268133558_760480728_n

Κατεβαίνω στην αξεπέραστης αισθητικής αίθουσα, με υποδέχονται οι οικοδεσπότες μας, ο Πάνος Δεληγιάννης με την Εύη Φέτση, συναντάω την παρέα μου, όλοι έχουμε την ίδια λάμψη στα μάτια για το τι μας επιφυλάσσει η βραδιά.

 Arnaud Bignon, Πάνος Δεληγιάννης,  Τέλης Παπαδόπουλος - ο μοναδικός Έλληνας παγκόσμιος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού World Class το 2009 - ,Θάνος Πυρναρούς -– του Baba au Rum, που έχει αναλάβει την επιμέλεια των μπαρ στον Όμιλο Τραστέλη.

Arnaud Bignon, Πάνος Δεληγιάννης, Τέλης Παπαδόπουλος – ο μοναδικός Έλληνας παγκόσμιος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού World Class το 2009 – ,Θάνος Πυρναρούς -– του Baba au Rum, που έχει αναλάβει την επιμέλεια των μπαρ στον Όμιλο Τραστέλη.

Ο Arnaud Bignon υπήρξε chef της Σπονδής για 6 ολόκληρα χρόνια και ήταν εκείνος που της χάρισε το δεύτερο αστέρι Michelin της. Σήμερα έχει αναλάβει το εστιατόριο Greenhouse στο Λονδίνο κερδίζοντας και εκεί δυο αστέρια και αποδεικνύοντας περίτρανα το ταλέντο αλλά και την δημιουργικότητα του, και σήμερα, δέχτηκε με χαρά τόσο την πρόταση του Απόστολου Τραστέλη να επιστρέψει για δυο βράδια στα παλιά του λημέρια, όσο και εκείνη της εταιρίας Diageo να δημιουργήσει ένα μενού συνδυασμένο όχι με κρασιά αλλά με cocktails βασισμένα στο ουίσκι Cardhu υπό την ομπρέλα του FnL.

10961700_10152795268833558_226600349_n

Διαβάζουμε το menu που είναι τοποθετημένο μπροστά στα χαρακτηριστικά μεγάλα πιάτα της Σπονδής με την χρυσή μπορντούρα…

10956036_10152795276743558_1952873199_n

Χτένια
Αγγούρι/Άνηθο/Σπαράγγια της Θάλασσας
Φουά Γκρα
Καλαμπόκι/Satay/Παλαιωμένο Βαλσαμικό
Χριστόψαρο
Παντζάρια/Vadouvan/Κόκκινο Κρασί
Ζαρκάδι
Πιπέρι Τασμανίας/Κάστανο/Λαχανάκια Βρυξελλών/Ιβίσκος
Πραλίνα
Λεμόνι/Σοκολάτα Manjari/Λάιμ Αυστραλίας…

Μα είναι δυνατόν αυτό το εξαιρετικό menu πέντε πιάτων δια χειρός Bignon να μην συνοδεύεται από τις καλύτερες ετικέτες κρασιών, και αντ’ αυτών να πίνουμε…Whiskey????  Abso-f@cking-lutely!!!

"Mizuwari technique"! Cardhu Gold Reserve, Ginger, Wild mountain tea...

“Mizuwari technique”! Cardhu Gold Reserve, Ginger, Wild mountain tea…

Join us…xxx

Amouse bouche...

Amouse bouche…

Δημιουργία...

Δημιουργία…

Cumming's Red Flag! Cardhu Gold, Τιμάτα, Σόγια, Wasabi, Yuzu, Σουσάμι, Nori...

Cumming’s Red Flag! Cardhu Gold, Τομάτα, Σόγια, Wasabi, Yuzu, Σουσάμι, Nori…

...Το οποίο συνοδεύει τα Χτένια, με παγωτό Αγγούρι, Άνηθο και Σπαράγγια της θάλασσας...

…Το οποίο συνοδεύει τα Χτένια, με παγωτό Αγγούρι, Άνηθο και Σπαράγγια της θάλασσας…

Με τον Νικόλα...Και με μία λάμψη στα μάτια απόλυτα δικαιολογημένη αν σκεφτεί κανείς την συνέχεια της βραδιάς...

Με τον Νικόλα…Και με μία λάμψη στα μάτια απόλυτα δικαιολογημένη αν σκεφτεί κανείς την συνέχεια της βραδιάς…

Cheers!

Cheers!

Foie gras με μια κρέμα καλαμποκιού με παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι και καραμελωμένο ποπ κορν! Ένα πιάτο που «φώναζε» για ουίσκι από μακριά …και το συνοδεύσαμε με σκέτο Cardhu Gold Reserve...

Foie gras με μια κρέμα καλαμποκιού με παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι και καραμελωμένο ποπ κορν! Ένα πιάτο που «φώναζε» για ουίσκι από μακριά …και το συνοδεύσαμε με σκέτο Cardhu Gold Reserve…

Το χριστόψαρο με μίγμα μπαχαρικών Vadouvan, παντζάρι και σος κόκκινου κρασιού που ακολούθησε, συνοδεύτηκε από ένα έξοχο, δροσιστικό κοκτέιλ βασισμένο στην κλασική λογική του ουίσκι-σόδα. Εδώ όμως στο Cardhu Gold Reserve προστέθηκε μια σόδα φτιαγμένη επί τόπου με τζίντζερ και άγριο τσάι...

Το χριστόψαρο με μίγμα μπαχαρικών Vadouvan, παντζάρι και σος κόκκινου κρασιού που ακολούθησε, συνοδεύτηκε από ένα έξοχο, δροσιστικό κοκτέιλ βασισμένο στην κλασική λογική του ουίσκι-σόδα. Εδώ όμως στο Cardhu Gold Reserve προστέθηκε μια σόδα φτιαγμένη επί τόπου με τζίντζερ και άγριο τσάι…

Κορύφωση του δείπνου ένα συγκλονιστικό πιάτο με ζαρκάδι, πιπέρι Τασμανίας ένα φύλο πάστας με κάστανο, και μια μους από ιβίσκο και τον ζωμό του κρέατος. Πλάι του ένα συγκλονιστικό «Manhattan» με Cardhu Amber Rock, Antica Formula Vermouth και Angostura & celery bitters: το Eternal Sunshine...

Κορύφωση του δείπνου ένα συγκλονιστικό πιάτο με ζαρκάδι, πιπέρι Τασμανίας ένα φύλο πάστας με κάστανο, και μια μους από ιβίσκο και τον ζωμό του κρέατος. Πλάι του ένα συγκλονιστικό «Manhattan» με Cardhu Amber Rock, Antica Formula Vermouth και Angostura & celery bitters: το Eternal Sunshine…

Η βραδιά έκλεισε με μια «μπάλα» από σοκολάτα Manjari με πραλίνα λεμόνι και σορμπέ από λάιμ Αυστραλίας που συνοδεύτηκε με σκέτο Cardhu Amber Rock...

Η βραδιά έκλεισε με μια «μπάλα» από σοκολάτα Manjari με πραλίνα λεμόνι και σορμπέ από λάιμ Αυστραλίας που συνοδεύτηκε με σκέτο Cardhu Amber Rock…

Ο "Θεός" Bignon...

Ο “Θεός” Bignon…

Αννα Μαρία Μπελενιώτη, Μάρθα Σαββίδου, Εύη Φέτση

Αννα Μαρία Μπελενιώτη, Μάρθα Σαββίδου, Εύη Φέτση

Αλεξάνδρα Δράκου

Η Αλεξάνδρα Δράκου με μία φίλη της

Σαλώμη Φλουτάκου

Σαλώμη Φλουτάκου

Πάνος και Ιάσωνας Δεληγιάννης

Πάνος και Ιάσωνας Δεληγιάννης

Κίμωνας Φραγκάκης

Κίμων Φραγκάκης

Γιάννης Μωράκης

Γιάννης Μωράκης

Στιγμές...

Στιγμές…

Με τις αγαπημένες μου Λίλιαν Βαρβιτσιώτη, Σαλώμη Φλουτάκου και Μαρίλυ Καλαβρού

Με τις αγαπημένες μου Λίλιαν Βαρβιτσιώτη, Σαλώμη Φλουτάκου και Μαρίλυ Καλαβρού

Love you girls!!!

Love you girls!!!

Για την ιστορία, και οι τρεις γαστρονομικές βραδιές που περιέγραψα στην αρχή, ήταν events του #fnl guide…Τυχαίο?

Φωτογραφίες: Πάνος Σμυρνιώτης

One Response to Δειπνώντας με τον Arnaud Bignon…Ναι, τον star chef που χάρισε το δεύτερο Michelin στην Σπονδή!

  1. irene says:

    Τι ωραια να βλεπει κανεις προσωπα γελαστα, ευθυμα, με θετικη ενεργεια, και για να μη ξεχνιομαστε Καλαισθητα!!!!
    Σε μια χωρα που ολα εχουν ”πνιγει” απο ζουρναδες-αμανεδες και ξανθιες ανταυγιες, ολα αυτα τα υπεροχα που μας παρουσιαζετε ειναι Οαση. Εγω προσωπικα χαιρομαι και το απολαμβανω οσο δεν φανταζεστε!
    Προσεγγιζετε τα παντα με τοσο ευγενεια, που αν μη τι αλλο το πρωτο που αντιλαμβανομαστε ολοι και ολες που σας ”ακολουθουμε” ειναι η ποιοτητα σας ως ανθρωπος.
    Σας ευχαριστω για το σεβασμο σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons