Δείπνο-Ωδή στον Ελληνικό Γαστρονομικό Πολιτισμό, για το 9ο Sympossio!

19/02/2018 • IT'S CHIC TO BE GREEK, LIFESTYLE

Με μεγάλη επιτυχία γιόρτασε το Sympossio Greek Gourmet Touring τον 9ο χρόνο διεξαγωγής του κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του ταξιδιού του στο εξωτερικό με φετινό θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο».
Το Sympossio, το μοναδικό, εξαγωγικό όχημα προβολής του Ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, διοργάνωσε λαμπρή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο χώρο του Saint George Lycabettus υποδέχοντας τους υποστηρικτές, συνεργάτες και φίλους του. Σε αυτό το επίσημο δείπνο, ανακοίνωσε επισήμως την έναρξή της 9ης κατά σειρά διεξαγωγής του ταξιδιού του σε πάνω από 37 πόλεις, σε 15 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Follow me…

Ο θεσμός του Sympossio, έχει καταφέρει έμπρακτα να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη σύμπραξη θεσμικών οργάνων, φορέων και Ελλήνων επιχειρηματιών με κοινό στόχο την προβολή και ανάδειξη των ελληνικών γεύσεων και των ελληνικών περιοχών στο εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς οι καλεσμένοι απόλαυσαν το ειδικό μενού που προετοίμασαν οι Σεφ του Ομίλου Aldemar με τον Σεφ του St. George Lycabettus

Φέτος, έχοντας την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Οργανισμού Enterprise Greece, παρουσιάζει ένα μαγευτικό “Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο». Στο ταξίδι αυτό συνοδοιπόροι είναι επιχειρηματίες του κλάδου και ξενοδόχοι της Πελοποννήσου με τα ξενοδοχεία: Saint George Lycabettus, Airotel, Kinsterna, Kyrimai, Elite, 3sixty αλλά και εταιρείες όπως: Aegean Airlines, ΛΟΥΞ, Κτήμα Σκούρα, Παπαδημητρίου, Unilever, Heteroclito, Coffee Island, Ανδρίτσαινα, Apivita, Μερκούρογλου, Breadfactory, Μικρό Άγιο Όρος, Ploos και UPS.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η κ. Κατερίνα Γκαγκάκη με το ρόλο του Πρεσβευτή αλλά και κοινωνού του ενωτικού μηνύματος του Sympossio αγκαλιάζοντας τη συνεργική αυτή προσπάθεια που στόχο έχει να προβληθεί η Ελλάδα στο εξωτερικό.

Κατερίνα Γκαγκάκη

Ο κος. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, άνοιξε την εκδήλωση, λέγοντας ότι: «Το Sympossio είναι το μοναδικό, συνεργικό όχημα προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Εδώ και 9 χρόνια αποδεικνύει πως ενσωματώνει πλήρως όλους τους επιμέρους κλάδους αυτού που ονομάζουμε Οικονομία της Φιλοξενίας. Μέσα από την σύμπραξη φορέων, παραγωγών, βιομηχανίας, τουριστικών επαγγελμάτων και επαγγελματιών όλου του φάσματος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος του τουρισμού, αλλάζουμε το αφήγημα με έργα και όχι λόγια.»

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Εμπνευστής του Sympossio & Διευθύνων Σύμβουλος της Aldemar Resorts

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κα. Ευρυδίκη Κουρνέτα αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τριετία που συνεχίζεται και το 2018. Τόνισε ότι στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα, η ανάπτυξη  του θεματικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, και η γαστρονομία ειδικότερα, άμεσα συνδεδεμένη με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της ιστορίας και της παράδοσης της χώρας, προσδίδει προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Επισήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού υποστηρίζει δυναμικές δράσεις, όπως το Συμπόσιο, στη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας, και αναφέρθηκε ειδικότερα στην εξαιρετική δυναμική που παρουσιάζει η Πελοπόννησος για την τουριστική ανάπτυξή της όλα τα επόμενα χρόνια.

Η Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts

Η κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, σε δήλωσή της ανέφερε πως «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας με σημαντικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού της προϊόντος και της γαστρονομίας, συμμετέχει με μεγάλο ενθουσιασμό στην καινοτόμα πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου και του Ομίλου Aldemar  το  9o «Sympossio Greek Gourmet Touring». Παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως το Sympossio συσπειρώνουν τις υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.»

Τέλος, η κα. Τόνια Βασιλοπούλου, Ιδιοκτήτρια του Saint George Lycabettus και οικοδέσποινα της εκδήλωσης, τόνισε ότι «ο κόσμος και η ελληνική κοινωνία αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα και πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να συμβάλλουν για μια καλύτερη και υγιέστερη κοινωνία αλλά και σε έναν νέο τρόπο σκέψης και κουλτούρας. Έτσι στηρίζουμε γαστρονομικά, αθλητικά αλλά και πολιτιστικά δρώμενα που αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία μας καθώς η διάδοση του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού και της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό αποτελεί βασικό στόχο μας.»

Η Τόνια Βασιλοπούλου, οικοδέσποινα της βραδιάς με την Κατερίνα Γκαγκάκη, Πρεσβευτή του Sympossio

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το ειδικό μενού που συνοδεύει το φετινό Sympossio που προετοίμασαν οι Σεφ του Ομίλου Aldemar με τον Σεφ του St. George Lycabettus, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

2 Responses to Δείπνο-Ωδή στον Ελληνικό Γαστρονομικό Πολιτισμό, για το 9ο Sympossio!

  1. Maria says:

    Great

  2. Maria says:,thank you for your blog post.Really thank you! Awesome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons