ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Cucumber Soup…

Τη συγκεκριμένη σούπα την είχα δοκιμάσει από τα χεράκια της αγαπημένης μου Χριστίνας Κυριακίδη , στο εστιατόριο που διατηρούσε με μεγάλη επιτυχία στην Κηφισιά. Εννοείται πως ζήτησα κατευθείαν την συνταγή από την φίλη μου, την οποία κρατούσαμε ως επτασφράγιστο μυστικό όσο ήταν σε λειτουργία το εστιατόριο- μιας και ήταν το best of amuse-bouche ever. Την προτείνω ως το πιο νόστιμο detox από την κρεατοφαγία της εορταστικής περιόδου, και ενώ οι παραλλαγές της συγκεκριμένης σούπας είναι πολλές, θεωρώ πως αυτή είναι η πιο πετυχημένη εκδοχή της…

Υλικά:

3 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 ½ ποτήρι φρέσκο γάλα
1 κούπα ζωμό κότας ή λαχανικών
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
λίγη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα αγγούρια και τον άνηθο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να μαλακώσουν, προσέχοντας να μην κολλήσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν και να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τη σούπα στο μίξερ έως ότου πάρει βελουτέ υφή.

Χτυπάμε λίγη κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί.
Σερβίρω στα πιάτα προσθέτοντας από μία κουταλιά σαντιγί.

Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμίσετε το πιάτο με λίγο βασιλικό και μία φέτα ραπανάκι!

Καλή επιτυχία!

error: Content is protected !!