ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Corn & Crab Soup!

Σήμερα έφτιαξα Σούπα Καλαμποκιού με Καβούρι!

Είναι νόστιμη, εύκολη, και γρήγορη, γεγονός που με βολεύει απίστευτα σήμερα που το πρόγραμμα μου είναι γεμάτο ραντεβού. Πρόλαβα να την έχω έτοιμη και να δώσω ταπεράκι και στον Νικόλα για το γραφείο…
Παχύρρευστη και γευστική, μπορείτε να την σερβίρετε ζεστή ή και κρύα. Εγώ συνηθίζω να την συνοδεύω με παξιμάδια ψημένα με σκόρδο

62fdb21e24657e880aed628f84275e0e

Έτοιμη!

Υλικά για τέσσερα άτομα:

Δύο tea cups κόκκους καλαμποκιού, φρέσκου ή κονσέρβας

100 γρμ ψίχα καβουριού
Ένα φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μία σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
Ένα φρέσκο πεπεροντσίνο, χωρίς τα σπόρια του, ψιλοκομμένο
850 γρμ ζωμό λαχανικών
Τρεις κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Κόλιανδρο
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μία κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το πεπεροντσίνο, και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Πολτοποιούμε στο μίξερ το στραγγισμένο καλαμπόκι και πιέζουμε την ψίχα του καβουριού με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τον πουρέ καλαμποκιού στην κατσαρόλα με το πεπεροντσίνο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ψίχα του καβουριού.
Αραιώνουμε με τον ζωμό λαχανικών και τη γλυκόζη , αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε ένα φλιτζανάκι ζωμό.
Ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε να μην σχηματιστούν σβόλοι.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς , αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο και τριμμένο κόλιανδρο.

Καλή επιτυχία,

see you later xxx

error: Content is protected !!