ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Χρωστάω συνταγή! Κρέμα Μακεδονικού Χαλβά με Δαμάσκηνο!

Την πρόσθεσα στο μενού μου τελευταία στιγμή το πρωί του Σαββάτου, και έτσι δεν πρόβλεψα να την παρουσιάσω step by step αλλά είναι τόσο εύκολη που δεν χρειάζεται…

Μου ζητήσατε την συνταγή της, κάντε την σήμερα κιόλας, είναι απίθανη!!!

Υλικά:
450 γρ Μακεδονικό Χαλβά
120 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
500γρ φυτική κρέμα χτυπημένη
ρούμι,τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι. Βάζουμε το χαλβά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια, τα βάζουμε στο μπλέντερ με μία κουταλιά ρούμι και τα χτυπάμε χωρίς να τα λιώσουμε. Σε μπολ βάζουμε το χαλβά, τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτουμε στα μπολ ανακατεύοντας πάλι με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Σερβίρουμε την κρέμα δροσερή πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Καλή επιτυχία! xxx

error: Content is protected !!