Banana Bread: για το πρωινό του παιδιού & για το τσάι με τις φίλες σας

18/01/2013 • MAKE

Μία συνταγή δοκιμασμένη, χωρίς πολλές θερμίδες, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το είχα πρώτο δοκιμάσει στο σπίτι της φίλης μου της Βανέσσας και έκτοτε το φτιάχνουμε συχνά όταν έρχονται οι καλεσμένες της Ελμίνας σπίτι, και το σερβίρουμε στο “Τσάι για Πριγκίπισσες”. Αν οι μπανάνες είναι γλυκές είναι περιττό να προσθέσετε ζάχαρη…

banana_bread

Υλικά:

3-4 ώριμες μπανάνες
1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη -δεν είναι απαραίτητο
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι καρύδια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το βούτυρο -αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη και την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι και τα καρύδια και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφριά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 50΄περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons