Αρνάκι με μήλα & ρύζι με αμύγδαλα και ξύσμα λεμονιού: Τα μυστικά μου “tips” για το φιλικό early dinner που ετοιμάζω…

19/11/2014 • GET, MAKE

Με άπειρες υποχρεώσεις της καθημερινότητας και του παιδιού, και δεκάδες ραντεβού που πρέπει να γίνουν δίχως αναβολή, τρέχω και δεν φτάνω… Ένα break για μία ανάσα δροσιάς -η τελευταία μου εμμονή- από την Σουηδική πόλη Kopparberg, με γεύση pear -το αγαπημένο μου- , και στρώνομαι στην μαγειρική, για να υποδεχτώ σήμερα το βράδυ μανούλα και κολλητούλα σε ανάρρωση, δίπλα στο τζάκι.

Pear  Mixed Fruit, Strawberry-Lime αλλά και Wildberries ...

Pear, Mixed Fruit, Strawberry-Lime αλλά και Wildberries …

7

Αρνάκι με μήλα και αρωματικά στη γάστρα, και ρύζι με αμύγδαλα και ξύσμα λεμονιού…Θα το συνοδεύσω με το απόλυτα δροσιστικό ποτό, το Premium Cider Kopparberg σε όλες τις γεύσεις, Pear, Mixed Fruit, Strawberry-Lime αλλά και Wildberries σε κουτί, να διαλέξουν οι καλεσμένοι μου την αγαπημένη τους…Θα προλάβω? Θα προλάβω!

Κάνω τις ετοιμασίες μου με το αγαπημένο μου πουλόβερ από την Isabella Kourbela, το οποίο φοράω στο σπίτι με την φόρμα μου, και το βράδυ το συνδυάζω από pencil skirt έως το boyfriend's blue jean...

Κάνω τις ετοιμασίες μου με το αγαπημένο μου πουλόβερ από την Ioanna Kourbela, το οποίο φοράω στο σπίτι με την φόρμα μου, και το βράδυ το συνδυάζω από pencil skirt έως το boyfriend’s blue jean…

Some extra tips:
-Παραδοσιακά, τα ciders είναι αποτέλεσμα ζύμωσης φυσικών χυμών, με βάση το μήλο και το αχλάδι…Love it!
-Ένα βασικό συστατικό του ιδιαιτέρως αρωματικού αυτού ποτού είναι το νερό, που στην περίπτωση του Kopparberg, προέρχεται από τοπικές πηγές που εξασφαλίζουν απαλή υφή και άριστο αποτέλεσμα γεύσης, ενώ από όσο γνωρίζω -ή μπόρεσα να βρω- στην Ελλάδα κυκλοφορούν ήδη τέσσερις γεύσεις, Pear, Strawberry-Lime, Mixed Fruit και Wildberries. Τα πήρα όλα…
-Ιδανικά, το Cider Kopparberg σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι με πάγο. To φροντίζω…

second111213extra1extra2extra3
Δοκιμάστε το και θα πάθετε τέτοια εμμονή μαζί του που δεν θα μπορείτε να ξεδιψάσετε με τίποτα άλλο! Cheers!

And some more:
-Για το αρνάκι μου χρειάστηκα 2 1/2 κιλά μπούτι που χάραξα σταυρωτά για να το πασπαλίσω καλύτερα με αλάτι & πιπέρι. Έσπασα σκελίδες σκόρδου με την φλούδα τους –the Jamie Oliver way– και τις έριξα στην γάστρα μου, και έκοψα τρία μήλα στα τέσσερα μαζί με δύο κρεμμύδια που έκοψα επίσης στα τέσσερα. Τα πρόσθεσα όλα μαζί με 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί, 1 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλο χωρίς ζάχαρη, και χυμό από ένα λεμόνι. Τέλος, κάλυψα το μπούτι με φρέσκο θυμάρι και δεντρολίβανο
-Για το πιλάφι μου έφτιαξα 3 & 1/2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος για να βράσω το πιλάφι μου μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Σόταρα τα φιλέ αμυγδάλου σε λίγο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακάτεψα ξύσμα ενός λεμονιού, αλάτι & πιπέρι, και είναι έτοιμο!

14151820

Cheers!!!!! xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons