Απολαμβάνοντας το δείπνο προς τιμήν της MC III, σε σκηνικό Τοσκανικό…

Μαγεία...

31/05/2016 • LIFESTYLE

Υπάρχουν κάποιες βραδιές -όχι πολλές- που είναι βγαλμένες σαν από παραμύθι. Όχι, όχι, δεν αναφέρομαι στα παραμύθια με τους πρίγκιπες και τους πύργους, με την επαναλαμβανόμενη, κλισέ υπόθεση και το “happy end” -αν και στο συγκεκριμένο παραμύθι υπάρχει πύργος. Μιλάω για αυτές τις βραδιές που όλα συνηγορούν ώστε να σου μείνουν αξέχαστες. “Παραμυθένιες” τις χαρακτηρίζουν κάποιοι.
Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο συγγραφικό ταλέντο, ώστε αν κάτσεις και συναρμολογήσεις τις σκηνές τους σε μία σειρά, να αποκτήσεις ένα όμορφο παραμύθι. Από αυτά, που διαδραματίζονται σε ένα Τοσκανικό τοπίο. Σε ένα estate που χρειάζεται να διασχίσεις άπειρα στρέμματα πράσινης γης, χαμηλούς λόφους με κόκκινα, μοβ και κίτρινα λουλούδια, αμπέλια και δέντρα με ελιές, και φιδογυριστούς δρόμους και κυπαρίσσια.
Και εκεί, στο τέλος ενός στενού -χωμάτινου;- δρόμου ξεπροβάλει ένας πύργος. Μέσα στα δικά του δροσερά στρέμματα από γρασίδι. Μία κατάφυτη έκταση από πλατάνια, κυπαρίσσια, η γη είναι Μεσογείτικη και όχι Τοσκανική, και δεσπόζουν ένας ελαιώνας και ένας αμπελώνας.

pyrgos_petreza11
Και η αρχιτεκτονική του πύργου, του Πύργου Πετρέζα που μας θέλει η συγκεκριμένη βραδιά, είναι εμπνευσμένη από αρχοντόσπιτα και μοναστήρια που υπήρχαν παλαιότερα στην ευρύτερη περιοχή. Ο μετρ της βραδιάς, με υποδέχεται με ένα ποτήρι Moët Chandon Imperial. Και ψητά στρείδια, χτένια σε french toast με βανίλια και ένα υπέροχο μπισκότο παρμεζάνας…

p1ajr7ctao1dh81hiph7cp801u3q19_750x500

13313699_10153843453098558_424674403_o

13240772_10154257811902229_7815237005370475011_n

Ρίχνω μία ματιά στον πύργο πριν πάω να βρω τους οικοδεσπότες μας. Είναι ένα μονοκόμματο κτήριο χωρίς κολόνες στην μέση με χοντρούς, πέτρινους τοίχους και Μεσογείτικες καμάρες, πολύ μεγάλα ανοίγματα σαν γεφύρια θαρρείς, φτιαγμένα από αγκωνάρια.

13323904_10153843441978558_324561301_o

13275181_10153843456393558_1232264436_o

Το παραμύθι συνεχίζει με τους ίδιους τους οικοδεσπότες: Το The Food & Leisure Guide που σήμερα πραγματοποιεί άλλο ένα από τα περίφημα events του, νομίζω το καλύτερο έως τώρα fnl event, αυτό προς τιμή της MC III της Moët & Chandon που ταξίδεψε τον μύθο της για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Της πολυδιάστατης MC III, ένα σημαντικό blend κυρίως διότι εγκαινιάζει μια νέα, πρωτόγνωρη εποχή για την σαμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν μοιάζει με καμία άλλη, δεν την έχει αντιγράψει επίσης κανένας άλλος οίκος και προς το παρόν στο είδος της είναι μοναδική.

"Δεν έχει μιμητές, ούτε ανταγωνιστές και κατά την γνώμη μου δεν επιδέχεται κανενός είδους αξιολόγηση μιας και όσοι προσπαθήσουν να τη κάνουν, θα δυσκολευτούν κυρίως από τον καινοτόμο χαρακτήρα της. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η επίσημη πρώτη για την Ελλάδα στο πλαίσιο των FnL Events, ήταν ένα νοητό ταξίδι στο μέλλον αφού είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας την πρώτη σαμπάνια που θα επηρεάσει και ίσως καθορίσει τις επόμενες γενιές του πιο περιζήτητου αφρού στον κόσμο. .." σχολιάζει για αυτήν ο Τάσος Μητσελής, στο δικό του editorial...

“Δεν έχει μιμητές, ούτε ανταγωνιστές και κατά την γνώμη μου δεν επιδέχεται κανενός είδους αξιολόγηση μιας και όσοι προσπαθήσουν να τη κάνουν, θα δυσκολευτούν κυρίως από τον καινοτόμο χαρακτήρα της. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η επίσημη πρώτη για την Ελλάδα στο πλαίσιο των FnL Events, ήταν ένα νοητό ταξίδι στο μέλλον αφού είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας την πρώτη σαμπάνια που θα επηρεάσει και ίσως καθορίσει τις επόμενες γενιές του πιο περιζήτητου αφρού στον κόσμο. ..” σχολιάζει για αυτήν ο Τάσος Μητσελής, στο δικό του editorial…

p1ajr7ctaq1tk816f81u45p4n121422_900

Την ίδια ώρα στην κουζίνα...

Την ίδια ώρα στην κουζίνα…

Ο Πάνος Δεληγιάννης και η Εύη Φέτση λοιπόν, μας υποδέχονται σε αυτό, το σημερινό παραμύθι που δεν του λείπει τίποτα από όλα τα παραμύθια του κόσμου μαζί. Απεναντίας, έχει την καλύτερη σαμπάνια του κόσμου σε αφθονία, έχει μία μοναστηριακή τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει 52 connoisseurs του σπάνιου, εκλεκτού οίνου και της αριστουργηματικής γεύσης, έχει έναν βραβευμένο με δύο Αστέρια Michelin σεφ, τον σεφ του πύργου της Moët & Chandon, Pascal Tingaud που ταξίδεψε από την Καμπανία ειδικά για εμάς και για να μας ετοιμάσει μια σειρά από αξιόλογα πιάτα που παρόλα αυτά άφησαν τον πρώτο λόγο στην “ντίβα” της βραδιάς, αφού πολύ απλά δημιουργήθηκαν για να την ακολουθούν πιστά και όχι να την προσπεράσουν…

Pascal Tingaud

Ο 2 Michelin Star chef, Pascal Tingaud

13313394_10153843452858558_1303422425_o
Μα πάνω από όλα και παρόλα αυτά, αυτή η βραδιά είναι παραμυθένια γιατί οι συμπρωταγωνιστές αυτού του παραμυθιού είναι όλοι φίλοι. Φίλοι, που μόνο η παρουσία τους, εξασφαλίζει το “happy end” αυτής της μοναδικής βραδιάς. Πόσω μάλλον, όταν η MC III, ρέει εν αφθονία…. Πόσω μάλλον όταν αυτή η βραδιά δεν ήταν μία, αλλά δύο…

Follow me…

H πρωταγωνίστρια, η "ντίβα" της βραδιάς...

H πρωταγωνίστρια, η “ντίβα” της βραδιάς…

Και οι συμπρωταγωνιστές. Δίχως αυτούς, καμία MCIII δεν έχει την ίδια γεύση...

Και οι συμπρωταγωνιστές. Δίχως αυτούς, καμία MCIII δεν έχει την ίδια γεύση…

13321244_10153843443768558_1949192079_o

13334292_10153843458993558_1475234939_o

13321264_10153843458778558_811868788_o

Ladies...

Ladies…

& Gentlemen...

& Gentlemen…

13313628_10153843448313558_1545104653_o

13340418_10153843438233558_154139569_o

Τζόση Βιτζηλαίου

Τζόση Βιτζηλαίου

Κάποιοι φίλοι ήρθαν από την Θεσσαλονίκη για την σημερινή βραδιά...

Κάποιοι φίλοι ήρθαν από την Θεσσαλονίκη για την σημερινή βραδιά…

...Ενώ κάποιοι άλλοι από την Λοζάνη!

…Ενώ κάποιοι άλλοι από την Λοζάνη!

Ένα τραπέζι για πενήντα δύο...

Ένα τραπέζι για πενήντα δύο…

13340458_10153843448218558_2138820978_o

13334439_10153843506043558_1146422322_o

p1ajr7ctao5njg3g1p1n9m0vna1b_750x500

13340845_10153843448308558_1237057564_o

13340604_10153843447808558_457282190_o

mc2

 

mc4

13334437_10153843440233558_67948100_o

13321227_10153843440238558_703480861_o

13340487_10153843440988558_1999265630_o

mc1

Χρίστος Φίλιος, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου, Σαλώμη Φλουτάκου

Την ώρα του δείπνου...

Την ώρα του δείπνου…

13318973_10153843441973558_763735205_n

Λίγο μετά τις εννιά στη τεράστια, μεγαλοπρεπή τραπεζαρία άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους οι καλεσμένοι μας. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις γνωριμίας από τον εκδότη του FNL Πάνο Δεληγιάννη και την Global Ambassador της Moët Justine Proy, ένα εξαιρετικό γκασπάτσο με αβοκάντο και γαρίδες συνόδεψε τις ροζέ φυσαλίδες της Moët...

Λίγο μετά τις εννιά στη τεράστια, μεγαλοπρεπή τραπεζαρία άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους οι 52 καλεσμένοι. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις γνωριμίας από τον εκδότη του FNL Πάνο Δεληγιάννη και την Global Ambassador της Moët Justine Proy, ένα εξαιρετικό γκασπάτσο με αβοκάντο και γαρίδες συνόδεψε τις ροζέ φυσαλίδες της Moët…

για να ακολουθήσει το rosase ψητού μπαρμπουνιού, πάλι με την ίδια ετικέτα...

…για να ακολουθήσει το Rosase ψητού μπαρμπουνιού, πάλι με την ίδια ετικέτα…

mc3

Τα κινητά πήραν αστραπιαία φωτιά ενώ παράλληλα ένα απαλό κοτόπουλο από την Bresse Rossini, με φουγκρά, πουρέ σέλερι και μιλφέιγ μελιντζάνας με σύκα, την συνόδεψε αριστουργηματικά....

To Κύριο πιάτο και τα κινητά πήραν αστραπιαία φωτιά ενώ παράλληλα ένα απαλό κοτόπουλο από την Bresse Rossini, με φουγκρά, πουρέ σέλερι και μιλφέιγ μελιντζάνας με σύκα,  συνόδεψε αριστουργηματικά την “ντίβα” MCIII….

Η MC III άρχιζε να σερβίρεται στα αριστουργηματικά ποτήρια που έφτιαξε η Moët αποκλειστικά για αυτή την ετικέτα, μακριά από την λογική των περίφημων flute, θέλοντας προφανώς να αναδείξει την οινική της διάσταση...

…Η MC III αρχίζει να σερβίρεται στα αριστουργηματικά ποτήρια που έφτιαξε η Moët αποκλειστικά για αυτή την ετικέτα, μακριά από την λογική των περίφημων flute, θέλοντας προφανώς να αναδείξει την οινική της διάσταση…

Το "happy end" του δικού μας παραμυθιού: ο Καραμελωμένος ανανάς με βανίλια και σορμπέ λάιμ, που συνοδεύουμε με Moet & Chandon MIR...

Το “happy end” του δικού μας παραμυθιού: ο Καραμελωμένος ανανάς με βανίλια και σορμπέ λάιμ, που συνοδεύουμε με Moet & Chandon MIR…

Μαγεία...

Μαγεία, χειροκτροτάμε όλοι μία τον Pascal Tingaud μία την MC III και πίνουμε στην απόλυτη  επιτυχία του fnl event…

Μιλτιάδης Κιούκας, Pascal Tingaud...

Μιλτιάδης Κιούκας, Pascal Tingaud…

Δεν υπάρχει γαστρονομικό γεύμα ή δείπνο ανά τον κόσμο, που να μην παραδοσιακή φωτογραφία με τον chef. Τα στέρια του Michelin, σαν φωτοστέφανο ακομπούν τις έμπειρες ποδιές τους, και εμείς υποκλινόμαστε στο ταλέντο τους με ευχές και συγχαρητήρια...

Δεν υπάρχει γαστρονομικό γεύμα ή δείπνο ανά τον κόσμο, που να μην κλείνει με την παραδοσιακή φωτογραφία με τον chef. Τα στέρια του Michelin, σαν φωτοστέφανο αγκαλιάζουν τις έμπειρες ποδιές τους, και εμείς υποκλινόμαστε στο ταλέντο τους με ευχές και συγχαρητήρια… Νιώθω πραγματικά τυχερή που έζησα αυτή την εμπειρία, που απόλαυσα αυτό το δείπνο, που γεύτηκα τα πολυδιάστατα αρώματα της MC III, του πιο περιζήτητου αφρού στον κόσμο…

Σαλώμη Φλουτάκου, Pascal Tingaud, Alessio La Rosa, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου

Σαλώμη Φλουτάκου, Pascal Tingaud, Alessio La Rosa, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου

Στην αγκαλιά ενός πύργου, παρέα με μία κολλητούλα, έναν σεφ κάτοχο δύο Michelin και στο χέρι πολύτιμες γουλιές από MC III. Τι άλλο να θέλει ένα παραμύθι δηλαδή...;

Στην αγκαλιά ενός πύργου, παρέα με μία κολλητούλα, δίπλα σε έναν σεφ κάτοχο δύο Michelin και στο χέρι πολύτιμες γουλιές από MC III. Τι άλλο να θέλει ένα παραμύθι δηλαδή…;

Θα έρθει το καλοκαίρι, μαζί με αυτό οι διακοπές του, ο Σεπτέμβριος ξανά, και εκεί, την 30η ημέρα του, το παραμύθι με την υπογραφή των fnl events θα επαναληφθεί. Σε άλλo σκηνικό αυτή την φορά, το ίδιο ή ίσως ακόμη πιο αρχοντικό, θα έχει τις δικές του ιστορίες να διηγηθεί. Με φόντο τις Σπέτσες και την παραμυθένια αύρα του Poseidonion… 

Διαβάστε τα πάντα εδώ!

Φωτογραφίες: Panos Smirniotis & Fay’s Control

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons