Από το Hyatt της Θεσσαλονίκης, μόλις μία ώρα μετά στο Tudor Hall του Συντάγματος, για το Dinner Gala των “Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών”!

11/12/2014 • LIFESTYLE

Δεν υπήρχε καμία -αλλά απολύτως καμία- περίπτωση μετά από ένα εξοντωτικό (από δουλειά και από διασκέδαση) τετραήμερο στην Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβανομένου του διήμερου Φιλανθρωπικού Bazaar της “Στοργής” που μας κρατούσε στο Ballroom του ξενοδοχείου από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και συμπεριλαμβανομένης και της πτήσης Θεσσαλονίκη-Αθήνα, να πάω οπουδήποτε αλλού από το σπίτι μου, και την αγκαλιά της κόρης μου. Καμία…

Πάνος Δεληγιάννης, Εύη Φέτση

Πάνος Δεληγιάννης, Εύη Φέτση

Μόνο μία. Το Dinner-Gala με οικοδεσπότη τον Πάνο Δεληγιάννη και το Food&Leisure Guide, στο “Tudor Hall” του King George, με αφορμή την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά”, το δείπνο που ολοκλήρωσε μία απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση. Μπορεί την διοργάνωση Οινογευσίας να μην την προλάβαινα με τίποτα λόγω πτήσης, όμως με τίποτα δεν θα έχανα το Δείπνο, το καλωσόρισμα της αγαπημένης μου Εύης Φέτση, και φυσικά την υπέροχη παρέα μου, που περιμέναμε με ανυπομονησία τόσο καιρό αυτή την βραδιά. Έστω, κι αν θα χρειαζόταν να πλύνω τα χέρια μου από το ταξίδι στο μπάνιο του King George…

p198qcv9bj6uj131fjak1jubk5p2e_900

Τα καταφέρνω, βρίσκομαι εδώ, στην απόλυτα εορταστικά διακοσμημένη επιβλητική αίθουσα του αριστοκρατικού ξενοδοχείου, τα πάντα μυρίζουν Χριστούγεννα και αρώματα σπάνιου, ακριβού brandy…

10836412_10152648305193558_967499938_n10859564_10152648304608558_1520480886_np198qcv9bkl19cl81mnb14v1r002g_900

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου και η ομάδα του βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, στα εργαστήρια της κουζίνας και ετοιμάζουν πυρετωδώς το δείπνο μας, ένα δείπνο με ελληνικό χρώμα που συνοδεύεται με φίνα σαμπάνια, κάποια σπουδαία και δυσεύρετα ελληνικά κρασιά και ένα εμβληματικό απόσταγμα.

Σωτήρης Ευαγγέλου

Σωτήρης Ευαγγέλου

Αναγνώστες του fnl μπερδεύονται μοναδικά με οινοπαραγωγούς και χορηγούς και από κάθε τραπέζι ακούγονται γέλια, ενώ χαμόγελα ευδαιμονίας είναι χαραγμένα στα πρόσωπα όλων. Με τις φίλες μου, την Λίλιαν Βαρβιτσιώτη και την Μαρίλυ Καλαβρού- Φίλιου πάμε στο τζάκι και λέμε όλα τα νέα της Θεσσαλονίκης, όσο την ίδια ώρα στην κουζίνα επικρατεί χαμός αφού η παρέλαση των πιάτων είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου, Εύη Φέτση, Φαίη Μπέη, Χρίστος Φίλιος, Νικόλας Κατσαρός

Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου, Εύη Φέτση, Φαίη Μπέη, Χρίστος Φίλιος, Νικόλας Κατσαρός

Εύη Φέτση, Χρίστος και Μαρίλυ Φίλιου. Φανατικοί αναγνώστες του The Food & Leuisure Guide και πραγματικοί γευσιγνώστες...

Εύη Φέτση, Χρίστος και Μαρίλυ Φίλιου. Φανατικοί αναγνώστες του The Food & Leuisure Guide και πραγματικοί γευσιγνώστες…

p198qcv9bit5u1evoft91p0d13u22d_750x500

Ο Πάνος Δεληγιάννης ξεναγεί την παρέα μας στα πιάτα του σημερινού δείπνου...

Ο Πάνος Δεληγιάννης ξεναγεί την παρέα μας στα πιάτα του σημερινού δείπνου…

Η Κατρίνα Τσάνταλη με την δική της παρέα

Η Κατρίνα Τσάνταλη με την δική της παρέα

Νίκη Μπουτάρη

Νίκη Μπουτάρη

Στέλιος Μπουτάρης

Στέλιος Μπουτάρης

Την ίδια ώρα στην κουζίνα επικρατεί οργασμός ετοιμασιών του δείπνου....

Την ίδια ώρα στην κουζίνα επικρατεί οργασμός ετοιμασιών του δείπνου….

Ταρτάρ από λαβράκι και αυγοτάραχο, με εσπεριδοειδή και μικρόφυλλα σαλατικά...

Ταρτάρ από λαβράκι και αυγοτάραχο, με εσπεριδοειδή και μικρόφυλλα σαλατικά….Συνοδεύτηκε με μια θαυμάσια Veuve Clicquot La Grande Dame 2004….

Κοτόπουλο με ραγού μανιταριών από τα Γρεβενά και τρούφες...

Κοτόπουλο με ραγού μανιταριών από τα Γρεβενά και τρούφες…Το Boutari Legacy 2007 είναι μια εκπληκτική Νάουσα που το συνόδευσε άψογα…

Το θρυλικό Μετόχι 2001 της Οινοποιίας Τσάνταλη ήταν ένα σπάνιο κρασί (300 μόνο φιάλες είχαν απομείνει στα κελάρια τους …τώρα 270) που κατάφερε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο του αμπελώνα του Αγίου Όρους. Συνόδευσε το Αρνάκι μαγειρεμένο με δύο τρόπους, μαζί με δύο Ελληνικά πιλάφια: Κρητικό γαμοπίλαφο, και πιλάφι  με φασόλια Καστοριάς!

Το θρυλικό Μετόχι 2001 της Οινοποιίας Τσάνταλη ήταν ένα σπάνιο κρασί (300 μόνο φιάλες είχαν απομείνει στα κελάρια τους …τώρα 270) που κατάφερε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο του αμπελώνα του Αγίου Όρους. Συνόδευσε το Αρνάκι μαγειρεμένο με δύο τρόπους, μαζί με δύο Ελληνικά πιλάφια: Κρητικό γαμοπίλαφο, και πιλάφι με φασόλια Καστοριάς!

Το επιδόρπιο ήταν Baba με σαμιώτικο Μοσχάτο και κυδώνι και συνοδεύτηκε από ένα μεγαλειώδες όσο και σπάνιο επιδόρπιο κρασί: Samos Nectar 1980 του κορυφαίου συνεταιρισμού της Σάμου....

Το επιδόρπιο ήταν Baba με σαμιώτικο Μοσχάτο και κυδώνι και συνοδεύτηκε από ένα μεγαλειώδες όσο και σπάνιο επιδόρπιο κρασί: Samos Nectar 1980 του κορυφαίου συνεταιρισμού της Σάμου….

Λίγες ώρες αργότερα, και με την γεύση του Metaxa Private Reserve ακόμη να συνοδεύει τις στιγμές μας, του απίθανου blend παλαιωμένου brandy, μοσχάτων κρασιών και αρωματικών “bitters” που αποτελεί το κορυφαίο ποτό που παράγεται στην χώρα και βέβαια την μοναδική διεθνή μάρκα της χώρας, αντιλαμβάνομαι πως τα μάτια μου δεν με κρατάνε πια…Απολαμβάνω ακόμη περισσότερο το επισφράγισμα του τετραήμερου μου στην Θεσσαλονίκη, με το υπέροχο δείπνο, αντίστοιχο του Revellion, και παίρνω τον δρόμο της επιστροφής μου για το σπίτι, και την αγκαλιά της κόρης μου….

Συγχαρητήρια, άλλη μία ξεχωριστή βραδιά σε ένα παζλ από το fnl, γεμάτο ξεχωριστές βραδιές….

Φωτογραφίες Παναγιώτης Σμυρνιώτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons