ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

12/12 Poinsettia Day

Από τα μέσα του 19ου αιώνα, η 12η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Αλεξανδρινού, η οποία ξεκίνησε να γιορτάζεται στις Η.Π.Α. για να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο ως η καλύτερη ευκαιρία να εκφράσουμε τα συναισθήματα τις γιορτινές ημέρες. Όπως στις σημαντικές ημέρες προσφέρουμε λουλούδια, έτσι την Ημέρα του Αλεξανδριανού προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα Αλεξανδριανά– ένα έθιμο το οποίο έχει ήδη αποκτήσει φανατικού φίλους σε όλη την Ευρώπη.
Η ημερομηνία αυτή, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, είναι η ημέρα που πέθανε ο Joel Poinsett, ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α στο Μεξικό που έφερε το Αλεξανδριανό στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε Poinsettia προς τιμήν του. Με αφετηρία την  Αμερική, το Αλεξανδριανό ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για την κατάκτηση του κόσμου και στα μέσα του 19ου αιώνα, το Αμερικανικό Κογκρέσο όρισε την 12η Δεκεμβρίου ως Poinsettia Day (Ημέρα του Αλεξανδριανού) για να τιμήσει τον διπλωμάτη και μεγάλο φίλο του φυτού.Στην Ευρώπη, το Αλεξανδριανό κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις διακοσμήσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και έχει γίνει το πλέον απαραίτητο συμπλήρωμα της εορταστικής διακόσμησης και ιδανική βάση για όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. Παράλληλα, στη Γαλλία έχει πάρει την ξεχωριστή ονομασία «Αστέρι της Αγάπης» (Etoile d’Amour).

Ένα δημοφιλές δώρο, που με τα κατάλληλα υλικά και αξεσουάρ, την κατάλληλη προετοιμασία και λίγη δημιουργικότητα μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο και να προσφέρει τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές διακοσμήσεις για τις φετινές γιορτές, με ελάχιστο κόστος.

Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να μπείτε στο www.starsforeurope.com

error: Content is protected !!