ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Όχι πως πολύ σκοτιζόμαστε, αλλά αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες δισεκατομμυριούχοι σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Forbes…

Όχι πως πολύ σκοτιζόμαστε. Ούτε κρύο ούτε ζέστη δεν μας κάνει η είδηση αυτή, αλλά να, είθισται κάθε χρόνο να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στη λίστα του Forbes , με τους billionaires διεθνώς, πόσω μάλλον για τους δικούς μας εγχώριους ζάπλουτους.

forbes

spiro-latsisΚαι ναι, ο εφοπλιστής Σπύρος Λάτσης είναι ο πλουσιότερος Έλληνας -και φέτος- και μάλιστα ανέβηκε στην 412η θέση των πλουσιότερων του κόσμου, από την 464η που κατείχε, μιας και από ότι φαίνεται κρίση δεν γνώρισε φέτος ο Σπύρος Λάτσης καθώς η περιουσία του αυξήθηκε στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, από 2,6 δισεκατομμύρια $ το 2012. Not bad!

Ακολουθεί ο Αριστοτέλης Μυστακίδης της Glencore International, όπου βρίσκεται στην 527η θέση με περιουσία 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την λίστα των ζάπλουτων μας συμπληρώνει ο Φίλιππος Νιάρχος, ο οποίος φέτος έπεσε στην 554η θέση από την 491η πέρυσι, αν και η περιουσία του αυξήθηκε στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012.

LILIANΓια την ιστορία, πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραμένει ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ, με περιουσία 73 -OMG!- δισεκατομμύρια δολαρίων, παρά τις ζημιές της μετοχής της America Movil. Αυτά…
Α, και πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, της L’Oreal, με περιουσία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, but who really cares? …

error: Content is protected !!