ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το gossip story της ημέρας: Sorry κιόλας , αλλά “παλάτι”, δεν το λες….

Θα γινόταν και αυτό. Θα διέρρεαν οι “αποκαλυπτικές” φωτογραφίες από το talk of the world “παλάτι” του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη στο 33 της Διονυσίου Αεροπαγίτου, που πρόσφατα δημεύτηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Ε, τώρα μεταξύ μας: “Παλάτι”, δεν το λες. Χωρίς να θέλω να μειώσω το μέγεθος της σπατάλης για την δημιουργία του, αισθητικά τουλάχιστον, ψιλοχάλια θα το χαρακτήριζα. Ποιος έχασε το γούστο του για να το βρει η κυρία Σταμάτη, θα μου πείτε, αλλά να…Από ό,τι πήραν τα αυτιά μου, τόσα εκατομμύρια διατέθηκαν τόσο για την αγορά του όσο για την επίπλωση και διακόσμηση του, κάνε μία προσπάθεια παραπάνω καλή μου. Από που να πιάσω τον σχολιασμό του εν λόγω νεοκλασσικού, δεν ξέρω. Μάλλον από το καλύτερο μου, την κουζίνα! Και τις τέσσερις ασημένιες κορνίζες-εικονοστάσια στα ράφια τροφίμων. Ή έστω σε αυτά που άλλες κουζίνες των Ελληνικών νοικοκυριών τοποθετούν τα βάζα με τους καφέδες, το τσάι, το χαμομήλι  και την ζάχαρη στην μία περίπτωση, τίποτα, στην καλύτερη. Καλά , εγώ γενικά δεν το ‘χω και πολύ το θέμα “κορνίζα-φωτογραφία-αποθεώστε με” στο σπίτι, μία της κόρης μου έχω μόνο, και αυτό για να κάνω το χατήρι των γιαγιάδων. Οι φωτογραφίες σε ασημένιες κορνίζες, με θέμα “γαμπρός και νύφη με νυφικό-υπερπαραγωγή σε πρώτο πλάνο” ή “η στιγμή που το μωρό σε υστερία ασπάζεται την θρησκεία του”, ή “εκδρομή στο Ναύπλιο”, μάλλον ανατριχίλα μου φέρνουν, αλλά…στην κουζίνα; Γιατί όσες χιλιάδες ευρώ και αν διαθέσεις για την αγορά του καναπέ, κάπου θα σου ξεφύγει το θέμα. Και της κυρίας Σταμάτη της ξέφυγε ξεκάθαρα σε αυτές εδώ τις κορνίζες στα ράφια της κουζίνας. Η αισθητική πινελιά, ολοκληρώνεται με το inox ρολόι, πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας, που ακουμπά σχεδόν στο ταβάνι, αντικριστά από τον πολυέλαιο-status, και δίπλα στον δίσκο από ποτά ζαχαροπλαστείου που μάλλον ξέμεινε από κάποιο δείπνο που δόθηκε στην Οικία, και η κυρία Σταμάτη λυπήθηκε να τον πετάξει. Το μήνυμα ωστόσο που θέλει να δώσει με τη συγκεκριμένη θέση του ρολογιού η οικοδέσποινα θα μπορούσε να είναι μόνο ένα: “ο χρόνος είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο την μικροαστική τάξη, όχι εμένα!” Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…Και μπιμπελό! Πολλά μπιμπελό κυρία Σταμάτη μου, πάνω στο ντουλάπι! Για την καθαριότητα του χώρου δεν έχω να πω τίποτα. Είναι γνωστή άλλωστε η απέχθεια της οικοδέσποινας σε κάθε είδους μικρόβια.

kouzina

Για το δωμάτιο με τα τρία κολλητά κρεβάτια του μασάζ, δεν έχω και πολλά να πω. Και να πεις ότι δεν έχει περάσει εβδομάδες ατελείωτες κλεισμένη στο Spa του Ritz στο Παρίσι , και δεν ξέρει; Οι επενδυμένες με καθρέφτες ντουλάπες δεν ανοίγουν. Δεν έχουν τον χώρο, οπότε η οικοδέποινα προτιμά να παρατηρεί το είδωλό της μέσα από αυτές, παρά το λειτουργικό της ιστορίας. Μα τρία κρεβάτια για μασάζ; Τρία; Η κυρία Τούλα που κάνει καθαρισμούς προσώπου και λιποδιαλυτικό μασάζ στους μηρούς στο “Toula’s Beauty Salon”, λιγότερα έχει. Μα τρία;

massage
Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη φωτογραφία του σαλονιού που διέρρευσε στον Τύπο απεικονίζει το κυρίως σαλόνι του νεοκλασικού. Αν ναι, τότε σίγουρα δεν μιλάμε για “παλάτι”…Και σίγουρα, η πολυσυζητημένη Οικία δεν διαθέτει Playroom ή Tv room τέλος πάντων. Γιατί όταν η τηλεόραση-έστω και plasma-τοποθετείται ως διακοσμητικό έπιπλο στο κυρίως σαλόνι, μόνο έλλειψη αντίστοιχου χώρου ψυχαγωγίας μαρτυρά. Αν πρόκειται πάντως για το προσωπικό σαλόνι της κυρίας Υπουργού έξω από το υπνοδωμάτιο της για να υποδέχεται τους υπηκόους της, τόσο η τηλεόραση όσο και το έπιπλο που φιλοξενεί την συλλογή των Cd, δίπλα ακριβώς στο το μαρμάρινο τζάκι, έχουν μία δόση λογικής παραπάνω. Και σε αυτόν τον χώρο πάντως, τις εντυπώσεις κερδίζει το άμοιρο τραπέζι με τις στοιβαγμένες φωτογραφίες της νέας οικογένειας Τσοχατζόπουλου. Τόσες πολλές που δεν μπορείς καν να ξεχωρίσεις ούτε μία από αυτές. Πέραν των φωτογραφιών, κανένα προσωπικό στυλ. Το σαλόνι “φωνάζει” ξεκάθαρα: κάποιος πληρώθηκε για να γεμίσει τον χώρο μου, και μάλιστα γρήγορα.

saloni

Σταματάω εδώ για να μην ξεφύγω. Έτοιμη είμαι. Πάντως, “παλάτι”, δεν το λες. Έστω κι αν η οικοδέσποινα του έζησε –για λίγο τουλάχιστον– σαν βασίλισσα.

error: Content is protected !!