ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα άλογα του Ήλιου της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη!

Τα «Άλογα του Ήλιου», ένα κόσμημα διπλής όψεως, σε σχέδιο της γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, είναι το «Τυχερό» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής για το 2015. Σε αυτό το σχέδιο αναγνωρίζει κανείς όλη τη ζωτικότητα και την ορμή που αποπνέουν τα άλογα στο έργο της Αλεξάνδρας, συμβολίζοντας μια λαμπερή πορεία για τον νέο χρόνο.

Το προσχέδιο του ΤΥΧΕΡΟΥ 2015,  "Άλογα του Ήλιου", της Α. Αθανασιάδη, μπορείτε να το βρείτε και σε digital prints (giclee) στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη,  Πλ. Κολωνακίου 20

Το προσχέδιο του ΤΥΧΕΡΟΥ 2015, “Άλογα του Ήλιου”, της Α. Αθανασιάδη, μπορείτε να το βρείτε και σε digital prints (giclee) στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Το «Τυχερό 2015» κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 999ο, ασήμι-χρυσό, καθώς και σε αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ.

Και επειδή θα με ρωτήσετε, κοστίζουν 50 ευρώ, ασήμι, 180 ευρώ, ασήμι-χρυσό 650 ευρώ, χρυσό

Και επειδή θα με ρωτήσετε, κοστίζουν 50 ευρώ το ασήμι, 180 ευρώ το ασήμι-χρυσό & 650 ευρώ το χρυσό

unnamed

It’s good to know:

Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται. Οι ανώτερες σπουδές της ξεκίνησαν το 1978 στο Franklin College του Λουγκάνο. Το 1979 έγινε δεκτή στο Ruskin School of Drawing and Fine Art του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από όπου αποφοίτησε το 1982 με διάκριση και πτυχίο Bachelor of Fine Arts στη γλυπτική και τη χαρακτική. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University της Νέας Υόρκης και το 1984 έλαβε από εκεί πτυχίο Master of Fine Arts στη γλυπτική.

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη

Στα αρχικά στάδια της καριέρας της ασχολήθηκε και με τη σκηνογραφία. Στη Νέα Υόρκη σχεδίασε και κατασκεύασε τα σκηνικά των παραστάσεων “Narcolepsy” (1983), “Places” (1984) και “City Life” (1985) της ομάδας μοντέρνου χορού “Abiogenesis” και έπειτα στην Αθήνα, για την παράσταση “Strindberg-Strindberg” (1987) του θιάσου «Διπλούς Έρως».

Από το 1984 μέχρι σήμερα έχει εκθέσει γλυπτά της σε 12 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και στο Μόντε Κάρλο, όπου κέρδισε το Βραβείο του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Γκρέης. Έργα της βρίσκονται σε διάφορες εκλεκτές συλλογές ανά τον κόσμο και εκτίθενται σε μόνιμη βάση στις Γκαλερί Kouros, Νέα Υόρκη, Jean-Jacques Dutko, Παρίσι και Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα. Ταξιδεύει συχνά και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της τέχνης στην Ευρώπη και στην Αμερική.

error: Content is protected !!