ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τι μπορώ να κάνω με ένα ταχίνι…

Από ό,τι κατάλαβα…πολλά! Η αλήθεια είναι πως με έφαγαν οι υπόλοιπες…St. Catherine’s mommies πως πρέπει να δίνω Ταχίνι στην Ελμίνα μιας και “η ευεργετική δράση του είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό της. Είναι τρόφιμο το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών θρεπτικών επιλογών, με τεράστια διατροφική αξία. Το απόλυτο υποκατάστατο των ζωϊκών πρωτεϊνών , πόσω μάλλον σε περιόδους νηστείας!”. Και μπορεί στην κόρη μου να μην κάνω νηστεία, όμως, μέρες που έρχονται είμαι σίγουρη πως ενδιαφέρει πολλούς. Και έκατσα κάτω και έψαξα. Πήρα τηλέφωνα, άνοιξα τεφτέρια συνταγών, ζήτησα γνώμη ειδικών, και κατέληξα σε μία απίθανη συνταγή, της οποίας τα μυστικά θα τα παίζω στα δάχτυλα, την Καθαρή Δευτέρα που έχω καλεσμένους στο σπίτι μου στις Σπέτσες! Τις συνταγές με ταχίνι για πιο…παιδικά γούστα δεν τις ξέχασα, θα επανέλθω δριμύτερη, απλά τώρα, είμαι ενθουσιασμένη με τους Χορτοκεφτέδες μου, με sauce από ταχίνι, αρωματισμένη με γλυκάνισο!

Tataahh! Χαρτοκεφτέδες με sauce ταχίνι, αρωματισμένοι με γλυκάνισο!

Tataahh! Χορτοκεφτέδες με sauce ταχίνι, αρωματισμένοι με γλυκάνισο!

Υλικά:
½ κιλό σπανάκι
½ κιλά άγρια χόρτα (μάραθο, άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι ,λάπατα, τσουκνίδα)
40ml ούζο
3 αυγά
λίγο ταραμά λευκό
λίγο αλεύρι
Για την σάλτσα ταχινιού με γλυκάνισο:

150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
80 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γλυκάνισο

Εκτέλεση

Κόβουμε πολύ ψιλά τα χόρτα, τα ζυμώνουμε με τον ταραμά, τα αυγά, το ούζο και τον γλυκάνισο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε σημείο που να δουλεύεται το μείγμα και να “στέκεται” στο κουτάλι. Με το κουτάλι ρίχνουμε τους χορτοκεφτέδες σε καυτό λάδι και τους τηγανίζουμε. Τους αφήνουμε για λίγο σε χαρτί απορροφητικό και σερβίρουμε.

ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
Σε blender χτυπάμε το σησαμέλαιο, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι, τον γλυκάνισο. Μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά και το dip είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!

error: Content is protected !!