ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στο σαλόνι του Άγγελου & της Λητώς Κατακουζινού, το στέκι του Ανδρέα Εμπειρίκου…

Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, παρουσιάζει τη μουσικό – θεατρική παράσταση: Των Ήχων Πανσπερμία σε κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου από τις 22Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου κάθε Παρασκευή- Σάββατο –Κυριακή στις 21.15.

338U5427

Στο σαλόνι του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, στέκι του Ανδρέα Εμπειρίκου, η παράσταση “Των ήχων πανσπερμία αφηγείται την ιστορία ενός ευφάνταστου ψυχαναλυτή που χρησιμοποιεί ανορθόδοξες -για την εποχή- μεθόδους ψυχοθεραπείας, για να οδηγήσει μία εξίσου ευφάνταστη γυναίκα σε μια αποκάλυψη-εκμυστήρευση σκέψεων, ονείρων, φαντασιώσεων. Η έκθεση, η αποκάλυψη, η εκμυστήρευση δεν μπορεί παρά να είναι αμοιβαία. Η διαδικασία οδηγεί, ψυχαναλυτή και ψυχαναλυόμενη σ’ ένα κοινό όραμα για τον κόσμο, αφήνοντας ανοιχτή την ερώτηση: Μπορούμε τελικά να διεκδικήσουμε και να κτίσουμε έναν κόσμο δικαιοσύνης, αθωότητας, ευδαιμονίας και αγάπης;
Κάπως έτσι έχει η ιστορία που πλάσαμε για να μιλήσουμε σήμερα με την ποίηση και τον «υπερρεαλισμό» του Ανδρέα Εμπειρίκου. Η σχέση του ποιητή με την ψυχανάλυση είναι γνωστή. Γνωστός ο κοσμοπολιτισμός και το όραμά του για τον κόσμο. Μα ακόμη πιο γνωστή η κρυσταλλική κοιτίδα και ομπρέλα όλων αυτών – ο Έρωτας. Αυτή η χιμαιρική δύναμη, απαλλαγμένη από κάθε ηθική και κοινωνική συνθήκη, γίνεται στο λόγο του ποιητή μια χορδή, που στο υπέρτατο κούρδισμα της βγάζει τον γλυκύτερο ήχο – αυτόν της απόλυτης αγάπης και αθωότητας. Των ήχων πανσπερμία. Σε αυτά τα ηχητικά ύδατα κολυμπήσαμε, μέσα από μια σύνθεση των πεζών, κυρίως, ποιητικών κειμένων του Ανδρέα Εμπειρίκου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Αιμιλία Βάλβη και ο Μιχάλης Κλαπάκης.

Χώρος: Οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού
Από τις 22 Μαρτίου εώς τις 21 Απριλίου
Κάθε Παρασκευή-Σάββατο- Κυριακή στις 21:!5
Τ: 6979655359 – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

error: Content is protected !!