ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κουραμπιέδες με Φουντούκια και Κανέλα: Και του χρόνου!!!!

Πρόλαβα και τους έφτιαξα!!!! Έστω και μισή ώρα πριν φύγω για το αεροδρόμιο, δεν μπορούσα να αφήσω πίσω μου το σπίτι χωρίς τα αρώματα από το καβουρδισμένο φουντούκι, την κανέλα, και την ζάχαρη άχνη….

25

Βήμα βήμα πάνω στην συνταγή της λατρεμένης Μαρίας Καλλίτση του Melo, ζύμωσα και έψησα τους νοστιμότερους κουραμπιέδες του κόσμου, ακούγοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες…

24
Φτιάχνω κουραμπιέδες από μικρό παιδί, νομίζω πως αυτοί είναι οι πιο πετυχημένοι, φτιάξτε τους και θα με θυμηθείτε…

Υλικά:

500 γρ. βούτυρο
100 γρ.ζαχαρη αχνη
1 κρόκος αυγού
50 γρ.κονιακ
200γρ φουντούκια καβουρντισμένα ελαφρά
καιψιλοκοπανισμένα
1 κ.τσαγιου κανέλα\
1 κ.τσαγιου μπεικιν
αλεύρι  μαλακό όσο πάρει – λίγο λιγότερο του κιλού-
500 γραμ. άχνη ζάχαρη

Έχω δίπλα μου τους αγορασμένους κουραμπιέδες από το Melo, παίρνω θετική ενέργεια και φτιάχνω τους δικούς μου...Και του χρόνου!

Έχω δίπλα μου τους αγορασμένους κουραμπιέδες από το Melo, παίρνω θετική ενέργεια και φτιάχνω τους δικούς μου…Και του χρόνου!

Διαδικασία:
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει καλά και προσθέτουμε την ζάχαρη, τον κρόκο, το κονιάκ, και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε τα φουντούκια και την κανέλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε λίγο λίγο στην ζύμη έως να μην κολλάει στα χέρια.
Αραδιάζουμε σε λαδόκολα στο ταψί και πλάθουμε στο χέρι μας τους κουραμπιέδες.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

345678910121415161718192122232526

Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά!!! xxx

error: Content is protected !!